Najväčší prírodný výtvor v Malej Fatre láka množstvo nadšencov turistiky. Domašínsky meander je unikátný skvost slovenskej prírody

Domašínsky meander je riečny meander a prírodná pamiatka na rieke Váh v Malej Fatre. Nachádza sa v Žilinskom kraji, v okrese Žilina a na katastrálnom území obce Strečno. Meandre môžeme zaradiť k najpútavejším riečnym javom. Meandrovanie je vlastne zarezávanie sa vodného toku do doliny.

05.11.2023 05:00
Domašínsky meander, Starhrad, mReportér Foto:
Domašínsky meander a Starhrad.
debata (1)

Ďalej na záberoch vidieť hrad Starhrad, ktorý sa nachádza nad obcou Nezbudská Lúčka, v nadmorskej výške 475 metrov nad morom, nad Domašínskym meanderom. Krásnu turistiku z Nezbudskej Lúčky na hrad, odkiaľ prešla po hrebeni až na Chatu pod Suchým, si spravila naša mReportérka Ľubka a odtiaľ zachytila nádherné zábery na okolitú prírodu, s ktorými sa chce podeliť aj s vami.

Video nám poslala naša čitateľka cez aplikáciu mReportér. Staňte sa našim mReportérom aj vy. Stačí si zdarma stiahnuť aplikáciu.

Domašínsky meander a Starhrad
Video
Zdroj: mReportérka: Ľubomíra Šeroňová
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR Vysoké Tatry, mReportér Čítajte viac Posledný víkend vo Vysokých Tatrách pred zimnou uzáverou. Zábery, ktoré len potvrdzujú ich majestátnosť
1 debata chyba
Viac na túto tému: #malá fatra #Starhrad #mREPORTÉR