Nočný Dušičkový výstup na známy hrad. Ľuďom sa naskytol jedinečný pohľad na rozžiarené mesto

Zraz nočného Dušičkového výstupu bol v Hričovskom Podhradí pri obecnom úrade. Tam bola prezentácia o hrade, možnosť zakúpenia tomboly, ale aj pop-rocková kapela Vox Supra. Odtiaľ bol presun s čelovkami a baterkami na osvetlený hrad Hričov.

07.11.2023 09:52
debata

Je to hradná zrúcanina na kopci nad Hričovským Podhradím v okrese Žilina. Hrad bol vybudovaný až v 13. storočí. Neskôr v 17. storočí sa majitelia presťahovali do pohodlnejších kaštieľov a hrad postupne spustol a zmenil sa na zrúcaninu. Na podujatí sa podávali teplé nápoje, návštevníci si mohli zakúpiť suveníry.

Bolo tam zriadené aj ohnisko, na ktorom si ľudia mohli opiecť prinesený špekáčik, alebo slaninku. Výstupu na hrad sa zúčastnili všetky vekové kategórie, od najstarších až po najmenších drobcov. „Je to neskutočný zážitok z hradu vidieť okolité rozsvietené obce. Teším sa aj na budúci rok,“ vyjadrila svoje pocity z akcie naša mReportérka Ľubka. Podujatie organizuje Združenie priateľov Hričovského hradu.

Video nám poslala naša čitateľka cez aplikáciu mReportér. Staňte sa našim mReportérom aj vy. Stačí si zdarma stiahnuť aplikáciu.

Nočný Dušičkový výstup na hrad Hričov
Video
Zdroj: mReportérka: Ľubomíra Šeroňová
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR Evanjelický kostol, Príbovce, mReportér Čítajte viac Na Slovensku sa môžeme popýšiť historickým skvostom. Jedinečné zábery na kostol z vtáčej perspektívy
debata chyba
Viac na túto tému: #Dušičky #Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka #mREPORTÉR