Pri hasení požiaru chatky v Košiciach našli osobu bez známok života

Jednu osobu bez známok života našli hasiči pri likvidácii utorkového požiaru záhradného domčeka v chatovej oblasti v košickej mestskej časti Staré Mesto.

14.11.2023 11:43 , aktualizované: 13:31
debata

Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jana Matis Libová.

Požiar bol nahlásený krátko pred 7.00 h. „Zásah hasičov si vyžiadal aj použitie termovíznej kamery a pretlakového ventilátora na odvetranie priestoru. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu šetrenia,“ priblížila s tým, že predbežná škoda bola vyčíslená na 5000 eur.

Kolóna / Kamióny / Polícia / Čítajte viac Siahodlhá kolóna kamiónov sa tiahne od východných hraníc až po križovatku na obec Hažín

Prípadom sa zaoberá aj polícia, ktorá začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. „V zhorenisku bolo nájdené torzo ľudského tela doposiaľ nezisteného pohlavia a totožnosti. Obhliadajúci lekár sa na mieste nevedel vyjadriť k príčine smrti,“ informovala TASR košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová s tým, že na zistenie presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie pitvy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #požiar