Z bratislavskej nemocnice budú naživo vysielať operácie očí

Z bratislavskej Nemocnice sv. Cyrila a Metoda sa budú dva dni naživo vysielať operácie očí.

30.11.2023 11:22
operácia ruka, rukavica, chirurg, operačná... Foto:
Ilustračné foto
debata

V rámci podujatia Oftalmológia od A po Z, ktoré sa začína v piatok (1. 12.), oční chirurgovia ukážu väčšinu operatívy, informovala Nora Majtánová, primárka Očnej kliniky Slovenskej zdravotníckej univerzity a Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), ktorá podujatie organizuje.

"Očná klinika pod vedením prednostu Petra Kolářa a primárky Nory Majtánovej dosiahla nespočetné množstvo úspechov a na svojom konte má aj niekoľko prvenstiev v zavádzaní inovatívnych metód liečby a operácií v rámci Slovenska.

Čo počúvajú doktori pri operáciách?

Video
František Rapan, operácia, koleno, nemocnica, Nitra, okresný sud, rozsudok Čítajte viac Za zle zoperované koleno v Nitre môže dôchodca získať ďalšie odškodnenie. Súri ho však vek

Vedenie pracoviska spolu so svojím tímom robia úžasnú prácu a neustále zvyšujú kredit Univerzitnej nemocnici Bratislava, ktorá má aj vďaka Očnej klinike v Petržalke svoje jedinečné a nezastupiteľné miesto v poskytovaní starostlivosti," povedal riaditeľ UNB Alexander Mayer.

„Tento ročník je výnimočný v tom, že sa bude robiť prenos viac ako 11 operácií priamo z operačnej sály. Oční chirurgovia predvedú novinky v terapii oftalmologických ochorení, ako aj tipy a triky pre ostatných kolegov z odboru,“ doplnila Majtánová. Na Slovensku pôjde podľa jej slov o prvú živú operatívu z oftalmologických operačných sál v takom veľkom rozsahu a širokom spektre.

„Takéto podujatia majú ukázať ostatným kolegom v odbore iné možnosti operačných techník či možnosť implementácie najnovších technológií do vlastnej praxe. Podujatie poukáže na rôzne ochorenia a aký typ chirurgického riešenia kedy využiť. Taktiež obohatí o zručnosti najväčšie pracovisko na Slovensku,“ zhrnul Kolář. Živé prenosy doplnia desiatky prednášok.

oči, oko, zrak, okuliare, vyšetrenie, oftalmológ Čítajte viac Lekárka, ktorá vyoperovala zdravé oko: Za chybu som zodpovedná ja
debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #operácia #oči #Nemocnica sv. Cyrila a metóda