Bohoslužba, ktorá sa slávi pred východom slnka a len za svetla sviečok. Pozrite si, ako prebieha u saleziánov na Slovensku

Počas adventu sa vo farskom kostole sv. Jozefa Robotníka u saleziánov v Novej Dubnici slávia každé ráno rorátne sväté omše, v utorok a vo štvrtok s príhovorom zameraným na deti. Označenie roráty pochádza z adventnej votívnej omše o Panne Márii, ktorá začína slovami: Rorate coeli desuper - Roste, nebesia, z výsosti.

06.12.2023 10:26
debata

Ide o bohoslužbu slávenú najmä pred východom slnka, len za svetla sviečok. Atmosféru očakávania príchodu Pána Ježiša okrem sviečok umocňuje aj spev. Na záver omše je pripravená aktivita pre deti.

Video nám poslal náš čitateľ cez aplikáciu mReportér. Staňte sa našim mReportérom aj vy. Stačí si zdarma stiahnuť aplikáciu.

Rorátne sväté omše u saleziánov v Novej Dubnici
Video
Zdroj: mReportér: Daniel Imriška
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR Advent, saleziáni, Nová Dubnica, mReportér Čítajte viac Mikuláš a anjeli potešili deti na Považí. Tradičné adventné popoludnie sa nieslo v pohodovej atmosfére
debata chyba
Viac na túto tému: #Nová Dubnica #omša #mREPORTÉR