Hmla zahalila jedno z najväčších sídlisk v strednej Európe. Zábery z vtáčej perspektívy ako z katalógu

Petržalka sa koncom roka zahalila do hmly a náš mReportér neváhal, aby sa s vami podelil o to, čo sa mu podarilo zachytiť. Hmla je atmosférický aerosól pozostávajúci z veľmi malých kvapôčiek vody, prípadne ľadu. Tieto sú rozptýlené vo vzduchu a znižujú dohľadnosť pri zemi pod 1 km.

16.01.2024 05:00
debata (4)

Video nám poslal náš čitateľ cez aplikáciu mReportér. Staňte sa našim mReportérom aj vy. Stačí si zdarma stiahnuť aplikáciu.

Petržalka zahalená do hmly
Video
Zdroj: mReportér: Antonije Levičanin

Hmla v zimnom období je hustá, ťažká a chladná. Obklopuje všetko vo svojej blízkosti a znižuje viditeľnosť na niekoľko metrov. Zvyčajne sa tvorí v noci, keď vzduch vychladne pod rosný bod. V zime je vzduch chladnejší ako v lete, takže sa hmla vyskytuje častejšie. Petržalka patrí medzi najväčšie sídliská strednej Európy. Podľa údajov matriky v nej aktuálne žije 122 391 ľudí.

m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR Večerná Bratislava, mReportér Čítajte viac Výhľad na nočnú Bratislavu z vtáčej perspektívy, aký neuvidíte každý deň. Dominanta mesta a okolie sú nádherné
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Petržalka #hmla #mREPORTÉR