Starosta Demänovskej Doliny o svetovom pohári: Chaosu sa neobávame, máme to podchytené

„Sme radi, že tu tie preteky v Jasnej zase máme a tešilo by nás, keby sa konali pravidelne. Ideálne by bolo, keby sa sem vracali každé dva, možno tri roky,“ hovorí starosta Demänovskej Doliny Richard Bros. Pripomína, že na Liptove nemajú fabriky, preto cestovný ruch a takéto podujatie berú ako zárobkovú činnosť. Je to doslova ich priemysel.

19.01.2024 06:00
debata (2)
Starosta Richard Bros hovorí o súťažnom víkende
Video
Zdroj: TV Pravda

Video nám pripravila reportérka regionálneho spravodajstva. Zdieľať zaujímavé zábery z víkendu v Jasnej však môžete aj vy, naši čitatelia cez aplikáciu mReportér. Staňte sa našim mReportérom aj vy. Stačí si zdarma stiahnuť aplikáciu.

m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR

Neobávate sa, že by cez víkend mohol v obci nastať chaos?

Ani nie, máme to podchytené. V pravidelných intervaloch tu bude premávať 103 autobusov, čiže ak budú ľudia disciplinovaní, nič také sa neudeje. V opačnom prípade sa to môže zvrtnúť a ten chaos nastane. My vieme garantovať deväťdesiat percent, zvyšných desať je na návštevníkoch. Bez akreditačných alebo rezidenčných kariet sa sem nedostanú. Boli by sme veľmi radi, keby zbytočne nechodili a nepokúšali, či prejdú. Policajti vedia, koho a ako majú pustiť. Výhodou je aj jazdný pruh vytvorený len pre autobusy, čo nám v roku 2016 chýbalo. S dopravou by teda nemal byť problém. Dobrú spoluprácu máme aj s ubytovateľmi, čo je ďalšie pozitívum.

Môžete to priblížiť?

Všetci dostali e-mailom manuály, kde by bolo pre ich hostí najlepšie nastúpiť. To znamená, že odchytíme ľudí, ktorí pôjdu z Poľska a z časti Oravy na parkovacie plochy pri Tatralandii a odtiaľ ich zoberú autobusy. Celkovo odporúčam všetkým, ktorí chcú zaparkovať dobre, kvalitne a rýchlo prísť sem, nech použijú práve tú plochu.

Odkiaľ všadiaľ podľa vád prídu, okrem Slovákov, diváci na svetový pohár?

Netrúfam si odhadovať, no myslím si, že pricestuje veľa Poliakov. Práve tam majú prázdniny, ktoré sa im po týždni v jednotlivých krajoch striedajú – niečo ako u nás jarné. Momentálne takto oddychuje Varšava a jej okolie, čo je dosť veľký región.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilinský kraj #Demänovská dolina