Bez súhlasu poslancov odklepol 1,2 milióna eur. Polícia vyšetruje výstavbu plavárne v Ružomberku

Polícia začala trestné stíhanie vo veci výstavby novej mestskej plavárne v Ružomberku. Pre TASR to potvrdila žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

23.01.2024 13:23
debata

„Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nateraz nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ uviedla Kremeňová.

Hovorca Ružomberka Vladimír Miškovčík dodal, že mesto sa k téme nateraz nebude vyjadrovať, keďže beží vyšetrovanie.

Problémy okolo plavárne odštartoval sporný dodatok k výstavbe za 1,2 milióna eur. Ten podpísal tri dni pred ustanovujúcim zastupiteľstvom v roku 2022 vtedajší viceprimátor a konateľ mestskej spoločnosti CZT Ružomberok Ján Bednárik. Cena stavby sa tak zvýšila zo 7,1 na 8,3 milióna eur. Nárast sumy odôvodňovali ako dôsledok inflácie.

Mestská plaváreň Topoľčany Čítajte viac Plavárni s polstoročnou históriou ide o život. V nevyhovujúcej vode plávajú športovci aj verejnosť

Nový primátor mesta Ľubomír Kubáň chcel po svojom nástupe do funkcie dodatok zrušiť. Poukazoval najmä na to, že bol uzatvorený bez vedomia a súhlasu mestského zastupiteľstva. Zvýšenie ceny prác označil za nehospodárne a ekonomicky neopodstatnené. Mestskí poslanci Kubáňa zaviazali, aby dodatok zrušil. Následne radnica podala na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie pre podozrenie z možného spáchania trestného činu machinácií.

debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovanie #Ružomberok #trestné stíhanie