Strašidlá či Napoleonovo zlato. Pozrite sa ako vyzerá hrad opradený množstvom legiend

Hrad Házmburg je zrúcanina gotického hradu v Českom stredohorí, ktorý stojí na vrchole kopca vo výške 418 metrov nad morom. Hrad bol založený v 13. storočí na čadičovom kopci. Pôvodný názov bol Klapý. Nový majiteľ v 14. storočí Zbynek Zajíc z Valdeka zmenil názov na Házmburk. Hasenburg v preklade znamená hrad Zajacov. Je známy svojimi dvoma vežami, Červenou a Bielou.

31.01.2024 05:00
debata

Dvojica veží tejto dávnej pevnosti stráži mnohé tajomstvá. Na hrade bola vraj kedysi alchymistická dielňa, kde sa vyrábalo zlato. Známa je aj povesť o Bielej pani, viac informácii nájdete na tomto webe.

Ak sa aj vám podarí zachytiť niečo pútavé, čo by mohlo zaujať čitateľov a divákov, neváhajte a pošlite nám svoje zábery. Najlepšie cez aplikáciu mReportér, ktorú si jednoducho a zdarma môžete stiahnuť do svojho mobilu.

Hrad Házmburk pri Prahe
Video
Zdroj: mReportér: Marián Hrnčiar
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR hmla, Bratislava, mReportér Čítajte viac Jediný mrakodrap na Slovensku a okolie Bratislavy zahalila „hmlová šou“
debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #hrad #mREPORTÉR