Mimoriadne teplo dorazilo počas zimy aj na Slovensko. Pozrite si zábery, ktoré sú na toto obdobie nezvyčajné

Zažívame mimoriadne a nezvyčajne teplý február 2024. V čase, kedy by mala vrcholiť zima, sa naskytá celkom nezvyčajný pohľad na prírodu v Bratislave a okolí. Tráva sa zelená, stromy pučia, vtáčiky spievajú akoby oznamujúc príchod jari. Kvitnú snežienky a dokonca aj bahniatka. Nad hlavou belasá obloha so žiarivými lúčmi slnka a príjemných 14 stupňov v tieni prispieva k jarnej atmosfére. Akurát, že stále je iba polovica februára.

20.02.2024 05:00
debata (1)

Príroda sa skutočne rok čo rok viditeľne mení. Aj keď pre mnohých z nás sú tieto „jarné podmienky“ vo februári pohladením pre dušu, pre prírodu to určite nie je zdravé. Veď predsa tieto takmer „jarné zábery“, ktoré sa v Bratislave naskytli cez víkend, by nikto z nás pár desiatok rokov dozadu nemohol vidieť.

Ak sa aj vám podarí zachytiť niečo pútavé, čo by mohlo zaujať čitateľov a divákov, neváhajte a pošlite nám svoje zábery. Najlepšie cez aplikáciu mReportér, ktorú si jednoducho a zdarma môžete stiahnuť do svojho mobilu.

Príroda v Bratislave uprostred februára
Video
Zdroj: mReportér: Samuel Kendra

A tí, ktorí milujú zimu, majú zrejme už iba dve možnosti. Buď môžu očakávať, ba priam naivne si priať, že sa ešte ochladí a zima sa na Slovensko ešte vráti, alebo sa zmieria s realitou, ktorou žiaľ je z hľadiska dlhodobej predpovede podobne teplé počasie minimálne do konca februára. A čo nás potom čaká ďalej v marci? Podarí sa nám už spraviť zábery kvitnúcich stromov, alebo dokonca sa okúpať v jazere pri príjemných letných 25 stupňoch? Tak teda nechajme sa prekvapiť, ale pravdepodobnosť, že sa tak stane, sa každým rokom zvyšuje.

m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR hmla, Bratislava, mReportér Čítajte viac Jediný mrakodrap na Slovensku a okolie Bratislavy zahalila „hmlová šou“
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #príroda #február #teplé počasie #mREPORTÉR