Hurikán Otis si v Mexiku vyžiadal najmenej 27 obetí. V Acapulcu zanechal spúšť

Najmenej 27 ľudí prišlo o život a štyria sú nezvestní po tom, ako hurikán Otis zasiahol v stredu pobrežie na západe mexického štátu Guerrero. Informujú o tom agentúry AP a EFE.

26.10.2023 23:10
hurikán otis mexiko Foto: ,
Ulice po zasiahnutí hurikánu Otis v mexickom Acapulcu. 25.10.2023
debata

Otis sa v noci na stredu blížil k mexickému pobrežiu ako hurikán piatej kategórie s rýchlosťou vetra až 270 kilometrov za hodinu. Nad pevninou však zoslabol. Ide o jednu z najsilnejších tropických cyklón, ktoré túto oblasť zasiahli, píše EFE.

Úrad pre bezpečnosť a ochranu obyvateľstva oznámil, že úrady v štáte Guerrero i meste Acapulco hlásia 27 obetí a štyroch nezvestných. Úrady pripravujú plány pre prípad nepredvídanej situácie s cieľom určiť rozsah škôd a pomôcť zasiahnutým obyvateľom.

Mexický prezident Andrés Manuel López Obrador vyjadril ľútosť v spojitosti s 27 obeťami. Takisto uviedol, že hurikán v zasiahnutej oblasti spôsobil rozsiahle škody na infraštruktúre či poľnohospodárskej úrode. Za hlavnú prioritu označil obnovenie dodávok elektrickej energie v oblasti.

Acapulco sa nachádza v štáte Guerrero na juhozápade Mexika. Mesto má približne 780 000 obyvateľov a je vyhľadávanou turistickou destináciou.

hurikán Čítajte viac Hurikán Otis zosilnel na piaty stupeň a udrel na Mexiko, hrozia katastrofálne škody
debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #hurikán #Acapulco