Putin sa zúčastnil na prehliadke ruského námorníctva v Petrohrade

Ruský prezident Vladimir Putin sa dnes v Petrohrade na palube jednej z lodí zúčastnil na vojenskej prehliadke ruského námorníctva, jednej z najväčších za posledné roky, uviedla agentúra AP. Putin strávil víkend mimo Moskvy, kde polícia v sobotu násilne zasiahla proti účastníkom nepovoleného protestu a takmer 1 400 ich zatkla.

28.07.2019 15:39
rusko, more, loď, námorná, vojenská,... Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) na námornej prehliadke.
debata (87)

Prehliadky, ktorá sa konala v deň ruského námorníctva, sa zúčastnilo 43 lodí a ponoriek, 4 000 vojakov a 41 lietadiel. Ruský prezident v prejave na prehliadke podľa agentúry TASS vyzdvihol hrdinstvo ruských námorníkov, vrátane tých, ktorí zomreli na začiatku júla pri požiari na palube ruskej ponorky.

Vyhlásil tiež, že vybavenie námorných vzdušných síl a pobrežnej stráže prechádza modernizáciou, rovnako ako infraštruktúra námorných základní. Len tento rok má podľa neho námorníctvo obdržať 15 nových vojnových lodí a ďalších plavidiel.

Menšie námorné prehliadky usporadúvala ruská armáda tiež v Baltijsku v Kaliningradskej oblasti, v Sevastopole na Kryme, v severomorskej v Murmanskej oblasti na severozápade Ruska, v Astracháne pri Kaspickom mori a aj v sýrskom prístave Tartus.

87 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #vojenská prehliadka