Pápež František sa po operácii vrátil do Vatikánu

Pápež František opustil v stredu nemocnicu v Ríme a desať dní po operácii hrubého čreva sa vrátil do Vatikánu. Informuje o tom agentúra AP.

14.07.2021 12:24
pápež františek Foto: ,
Zamestnanci Gemmelliho nemocnice zdravia pápeža Františka 11. júla 2021 v Ríme.
debata

Svedkovia uviedli, že videli vozidlo odvážajúce pápeža z Univerzitnej nemocnice Agostina Gemelliho v talianskej metropole v stredu v dopoludňajších hodinách. Po príchode do Vatikánu vystúpil z auta, aby pozdravil svojich priaznivcov.

Osemdesiatšty­riročnému pápežovi 4. júla odstránili časť hrubého čreva z dôvodu jeho zúženia. Plánovaný zákrok absolvoval v celkovej anestéze. Išlo o prvú vážnejšiu operáciu Františka od jeho nástupu do funkcie v roku 2013.

Pápež bude mať niekoľko týždňov na zotavenie predtým, než v septembri začne opäť cestovať, pripomína AP. V polovici septembra plánuje navštíviť Maďarsko a Slovensko, následne nakrátko zavíta do škótskeho Glasgowu, kde sa v novembri plánuje zúčastniť na klimatickej konferencii COP 26.

Pápež František Čítajte aj Po takmer 20 rokoch navštívi pápež Slovensko

Prvýkrát sa na verejnosti po operácii objavil v nedeľu, keď z balkóna nemocnice na desiatom poschodí pozdravil veriacich a viedol modlitbu Anjel Pána. V utorok popoludní navštívil oddelenie pediatrie, kde sú hospitalizovaní detskí pacienti s rakovinou. Oddelenie sa nachádza na rovnakom poschodí ako časť určená pápežovi.

František, ktorému v mladosti pre infekciu odstránili hornú časť pľúc, je okrem toho v dobrom zdravotnom stave, uzatvára AP.

debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František