Havária autobusu v Nepále si vyžiadala 28 mŕtvych

Najmenej 28 ľudí zahynulo a vyše desať ďalších utrpelo zranenia pri havárii preplneného autobusu v hornatej oblasti na severozápade Nepálu.

12.10.2021 19:30
Nepál autobus havária mŕtvi zranení vyšetrovanie Foto: ,
Jeden zo zranených počas leteckého transportu do Nepalgunju 12. októbra 2021 po nehode preplneného autobusu v hornatej oblasti na severozápade Nepálu.
debata

Vozidlo podľa miestnych úradov dostalo defekt na jednej z predných pneumatík, zišlo z cesty a zrútilo sa do rokliny. Autobus smeroval z okresu Banke do okresu Mugu a viezol najmenej 45 pasažierov, z ktorých mnohí cestovali na oslavy hinduistického sviatku Dašain, informuje tlačová agentúra AFP.

Zranené osoby vrtuľníkmi previezli do nemocníc, záchranári pokračovali do neskorých večerných hodín v pátraní po preživších a telách ďalších obetí. Niektorí pasažieri nie sú v Nepále oficiálne registrovaní, čo úradom sťažuje vyšetrovanie.

Smrteľné dopravné nehody sú v tejto himalájskej krajine pomerne bežné, a to z dôvodu zlého stavu ciest, neuspokojivej údržby vozidiel a nedisciplinovaného spôsobu jazdy. Podľa vládnych údajov v roku 2019 zomrelo na nepálskych cestách vyše 2500 ľudí.

Mount Everest / Nepál / hory / Čítajte viac V Nepále zomrel najmenší muž na svete: meral 67 centimetrov
debata chyba
Viac na túto tému: #Nepál #havária autobusu