Satanská pečať, bytosti z iného sveta. Rusi obvinili ukrajinských vojakov z používania čiernej mágie

Ruské štátne médiá obvinili ukrajinských vojakov, že na základni v Donbase praktizovali čiernu mágiu, aby čo najviac uškodili príslušníkom ruských inváznych síl, informuje týždenník Newsweek.

04.05.2022 22:46
debata (33)

Magazín pripomenul, že tieto tvrdenia prišli v období, keď ruské vojská po vyše dvoch mesiacoch od začiatku invázie zápasia na Ukrajine so zásobovacími ťažkosťami, upadajúcou bojovou morálkou a rastúcimi stratami.

Údajné dôkazy o praktizovaní čiernej mágie sa podľa stredajšej správy agentúry RIA Novosti našli na opustenej ukrajinskej základni ležiacej pri obci Trochižbenka v Luhanskej oblasti.

Agentúra sa pri tom odvolala na ruskú kulturologičku Jekaterinu Dajsovú, ktorá sa venuje výskumu kultov. Podľa nej sa na stene v údajnej budove štábu ukrajinskej delostreleckej jednotky našla kruhová „satanská pečať“, pozostávajúca z rôznych znakov symbolizujúcich anarchiu, zbrane a fašizmus. Dajsová však pripustila, že presný význam okultných symbolov je nejasný.

Stúpenci z iného sveta

RIA Novosti nález „satanskej pečate“ nastriekanej čiernou farbou na múre komentovala tvrdením, že „stúpenci mocností z iného sveta (na základni) posväcovali svoje zbrane a robili značky krvou, aby dodali svojej výzbroji väčšiu energiu, aby tak spôsobili pri zasiahnutí cieľov väčšie škody“, cituje zo správy agentúry britský denník Daily Mail.

Ukrajina Rusko požiar Čítajte viac 70. deň: Rusi po ťažkých bojoch doprajú na tri dni Azovstaľu pokoj zbraniam

O údajnom náleze „stôp po rituáloch čiernej mágie“, objavených v drevenom dedinskom dome v Donbase, ktorý predtým využívala ukrajinská armáda, písal aj štátny propagandistický web Sputnik News, ktorý však o tomto „odhalení“ neuviedol ďalšie podrobnosti.

Podľa agentúry RIA Novosti sa v dome našiel aj dokument obsahujúci informácie o stratách v Donbase, na ktorom boli čiary vyhotovené krvou, čo podľa nej naznačuje, že ukrajinskí vojaci prostredníctvom krvi nadväzovali kontakt s nadprirodzenými silami.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #vojna na Ukrajine