Na čo je ruskému vrtuľníku vo vojne práčka? A sušička?

Polemiky na sociálnych sieťach vyvolal záber torza domáceho spotrebiča v troskách ruského vrtuľníka zostreleného na Ukrajine.

16.05.2022 06:54
ukrajina Foto:
Zničený domáci spotrebič na palube ruského vrtuľníka zostreleného na Ukrajine.
debata (445)

Niektorí používatelia sa divili výskytu práčky na palube bojovej helikoptéry, či nie sú v Rusku k dostaniu? Alebo snáď prepínanie pracích programov slúži na zmenu otáčok a nastavenie rotora? A čo „plákanie a žmýkanie“ asi urobí s helikoptérou?

Serióznejšie naladení komentátori snímku dávali do súvislosti s informáciami, že vzhľadom na nedostatok počítačových čipov začali ruské zbrojovky do svojich sofistikovanejších výrobkov montovať čipy, ktoré pôvodne boli určené pre chladničky. Možno by na rovnaký účel mohli poslúžiť aj čipy z práčok. Vzápätí však nasledovalo upozornenie, že asi nejde o práčku, ale o sušičku.

obilie, loď Čítajte viac Po chladničkách či práčkach Rusi z Ukrajiny ukradli loď naloženú obilím

Na palube bojových vrtuľníkov Mi-24, zvaných v modernizovanej verzii Mi-35, je aj priestor na prevoz malého výsadku, a tak sa dá dohadovať, či ho posádka nevyužila aj na prepravu koristi. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj už skôr v narážke na správy o rabovaní, ktorého sa dopúšťajú ruskí okupanti, vyhlásil, že ich snom je najskôr ukoristiť záchodovú misu – a samým šťastím zomrieť.

Táto myšlienka inšpirovala poľských tvorcov kresleného filmu k svojráznej verzii potopenia ruského krížnika Moskva: pozornosť ruských námorníkov odláka ukrajinský dron nesúci úplne novú toaletnú misu, čo ukrajinskí vojaci využijú na odpálenie protilodnej strely a potopenia ruskej vlajky.

Zelenskyj Čítajte viac Zelenskyj: Kedysi snívali o Paríži, dnes je snom Rusov záchod z Ukrajiny a smrť
445 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #domáce spotrebiče #vojna na Ukrajine