Expert reaguje na Putina: Západné zbrane Rusko bolestivo zasiahli

Šéf Kremľa Vladimir Putin sa rozrečnil, úrad ukrajinského prezidenta na neho reagoval. Ruskej hlave štátu odkázal, že šíri primitívnu propagandu.

08.07.2022 08:17
Vladimir Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin.
debata (400)

"Počujeme, že nás chcú poraziť na bojisku. No, čo na to povedať? Nech to skúsia. Už sme mnohokrát počuli, že Západ chce s nami bojovať do posledného Ukrajinca,“ vyhlásil Putin vo štvrtok na stretnutí s ruskými poslancami.

Vladimir Putin Čítajte viac Putin: Západ nás chce poraziť? Nech to skúsi, ešte sme len začali

"Neexistuje žiadny spoločný plán Západu. Len istá z-armáda, ktorá vstúpila na suverénnu Ukrajinu, bombarduje mestá a zabíja civilistov. Všetko ostatné je len primitívna propaganda. Preto je mantra pána Putina o vojne do posledného Ukrajinca len ďalším dôkazom o úmyselnej genocíde,“ napísal na sociálnej sieti Twitter Mychajlo Podoliak, poradca šéfa kancelárie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Podľa experta na Rusko Sergeja Radčenka z Univerzity Johnsa Hopkinsa bol Putinov prejav pomerne militantný, dokonca o niečo militantnejší ako zvyčajne. "Naznačuje, že je pripravený bojovať vo vojne do posledného Ukrajinca, a že Rusko ešte ani nič vážne nezačalo. Znamená to, že západné zbrane bolestivo zasahujú tam, kde to zaváži,“ uviedol na Twitteri Radčenko s tým, že Západ by mal naďalej pomáhať Ukrajine a ignorovať ruské vydieranie a vyhrážky.

VIDEO: Ukrajinka z Charkiva: Rusko pácha ďalšie vojnové zločiny, zasiahlo univerzitu

Video
VIDEO: Ukrajinka odkazuje Rusom: Donbas bude vždy náš
Video

© Autorské práva vyhradené

400 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #Ukrajina #vojna na Ukrajine #Putinova vojna