Požiar ubytovne v Moskve si vyžiadal osem mŕtvych

Najmenej osem ľudí prišlo o život pri požiari viacposchodovej ubytovne v ruskej metropole Moskva. Ďalší štyria utrpeli zranenia, uviedli v piatok skoro ráno tamojšie médiá. Informovala o tom agentúra DPA.

29.07.2022 06:51
debata

Podľa agentúry TASS išlo v prípade obetí zjavne o migrantov, štátna príslušnosť ktorých sa zisťuje.

Zo 16-poschodovej budovy, ktorá sa nachádza v južnej časti ruskej metropoly, museli evakuovať v dôsledku požiaru takmer 200 ľudí. Doposiaľ nebolo bezprostredne jasné, či išlo o ubytovňu pre pracovníkov zo zahraničia, píše DPA.

Rusko Sibír lesné požiare životné prostredie Čítajte viac Lesné požiare v Rusku majú už 10 obetí, horí skoro v každom regióne

Ruské ministerstvo pre pomoc pri katastrofách vo vyhlásení uviedlo, že požiar vypukol na prízemí budovy. Plamene následne zachvátili tri miestnosti a jednu chodbu na dovedna ploche 150 metrov štvorcových. Oheň sa podarilo uhasiť ešte v priebehu noci na piatok.

Ruské médiá uviedli, že príčinou takého veľkého množstva obetí boli zamrežované okná, pre ktoré sa ľudia nedokázali včas dostať do bezpečia. Okrem toho bol požiar nahlásený neskoro, keďže najprv prebehli „pokusy o hasenie vo vlastnej réžii“, uvádza TASS.

V prípade sa začalo trestné stíhanie pre nedostatočné bezpečnostné opatrenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Rusko #požiar #ubytovňa