Generácie Rusov budú po vojne trpieť celé desaťročia, mieni americký senátor

Americký republikánsky senátor Jim Risch tvrdí, že Rusko bude po skončení vojny na Ukrajine dlhé desaťročia trpieť negatívnymi dôsledkami. Ako povedal v rozhovore pre web eurointegration.com.ua, nebude sa to týkať len nadviazania vzťahov s Ukrajinou, ale aj s celým svetom.

21.11.2022 22:29
Jim Risch Foto:
Americký senátor Jim Risch.
debata (158)

Keď Risch dostal otázku, či považuje za možné, že sa Ukrajina a Rusko dohodnú na ukončení vojny a nadviažu dobré susedské vzťahy, odvetil: „Obyvatelia Ukrajiny majú hnev voči Rusku. A toto je oprávnený hnev, ktorý nezmizne, ‚nevylieči‘ sa niekoľko generácií. Rusko bude trpieť mnoho desaťročí pre to, čo urobilo. Svet Rusom neverí, nebude chcieť s nimi obchodovať. To všetko ovplyvní túto krajinu.“

Risch taktiež tvrdí, že ak by sa aj zmenil líder Kremľa, samo o sebe by to nič nezmenilo. „Svet nepovie: ‚No dobre, už je všetko v poriadku!‘ Nie, takto to fungovať nebude. Pretože napriek tomu, že začiatok vojny bol rozhodnutím jedného človeka, zodpovednosť za túto vojnu zdieľa celá krajina,“ dodal.

Senátor tiež povedal, že verí, že Rusko bude musieť vrátiť okupovaný ukrajinská polostrov Krym bez ohľadu na to, ako to vníma ruská spoločnosť a aké dôsledky to môže mať pre ruského vodcu Vladimira Putina.

Ukrajina Rusko Krym anexia ESĽP sťažnosť Čítajte viac Rusko začalo opevňovať anektovaný Krym
158 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #vojna na Ukrajine