Musk emailom rozpustil dôležitú časť Twitteru: Na prácu nie ste tí najlepší

Spoločnosť Twitter amerického podnikateľa Elona Muska rozpustila svoju Radu pre budovanie dôvery a bezpečnosti, teda poradnú skupinu takmer 100 nezávislých občianskych, ľudskoprávnych a ďalších organizácií, ktorú Twitter vytvoril v roku 2016.

13.12.2022 06:27
Elon Musk Foto:
Elon Musk
debata (1)

Jej cieľom bolo riešiť nenávistné prejavy na sociálnej sieti a rôzne ďalšie problémy ako zneužívanie detí, samovraždy či sebapoškodzovanie.

Rada mala naplánované stretnutie so zástupcami spoločnosti Twitter v pondelok neskoro večer. Twitter však radu v e-maile krátko pred stretnutím informoval, že ju rozpúšťa. Potvrdili to mnohí jej členovia, ktorí si pre obavy z odplaty želali zostať v anonymite. Agentúre AP poskytli aj snímky e-mailu od Twitteru.

Elon Musk Čítajte viac Musk spáva v sídle Twitteru, očakáva to aj od zamestnancov. Pracovne prerobil na spálne

V e-maile sa uvádzalo, že Twitter „prehodnocuje možnosti, ako čo najlepšie zapracovať názory zvonku“ a rada „nie je na túto prácu tým najlepším orgánom“.

„Naša práca robiť z Twitteru bezpečné, informujúce, poučné miesto bude rýchlejšia a agresívnejšia než kedykoľvek v minulosti, ale my budeme stále vítať vaše nápady, ako tento cieľ dosiahnuť,“ stálo ešte v e-maile s podpisom „Twitter“.

Elon Musk Čítajte viac Čo si Elon Musk myslí o Ukrajine a Rusku a je pre svet nebezpečný?
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #sociálne siete #Elon Musk