Z obrovského prasknutého akvária v Berlíne zachránili torzo rýb

Z obrovského berlínskeho akvária, ktoré v piatok prasklo a celé sa vylialo, sa podarilo zachrániť niekoľko desiatok rýb. Napísal server Deutsche Welle (DW), ktorý pripomína, že v akváriu s objemom milióna litrov vody žilo okolo 1 500 morských rýb.

17.12.2022 16:25 , aktualizované: 21:50
akvárium, berlín Foto: ,
V Berlíne prasklo obrovské akvárium. Bolo súčasťou hotelového komplexu neďaleko námestia Alexanderplatz.
debata (5)

Veľká väčšina z nich zničenie 16 metrov vysokého akvária neprežila. Príčiny deštrukcie zatiaľ nie sú presne jasné. Hostia hotela, v ktorého vestibule akvárium v tvare valca stálo, množstvo mŕtvych zvierat videli, keď ubytovacie zariadenia opúšťali. Ďalšie mŕtve ryby sa našli v uliciach nemeckej metropoly blízko hotela, kde podľa všetkého uhynuli po pár minútach aj kvôli teplotám, ktoré sa pohybovali pod nulou.

V Berlíne prasklo obrovské akvárium. Bolo...
V Berlíne prasklo obrovské akvárium. Bolo...
+4V Berlíne prasklo obrovské akvárium. Bolo...

Časť rýb ale mala väčšie šťastie. Niektoré podľa berlínskych hasičov prežili v kalužiach, ktoré sa po vyliatí vody utvorili, a niekoľko desiatok ich všetko prestálo na dne prasknutého akvária. Ďalších 400 až 500 menších rýb prežilo vďaka tomu, že sa nachádzali v chovných nádržiach v suteréne hotela. Aj tieto ryby museli byť premiestnené, pretože v celom hoteli bola z bezpečnostných dôvodov vypnutá elektrina.

Zrútenie budovy nehrozí

Správu polyfunkčnej budovy DomAquarée, kde došlo k incidentu, úrady vrátili späť majiteľovi. „Nehrozí jej zrútenie,“ povedal v sobotu Fabian Hellbusch, hovorca realitnej spoločnosti Union Investment. „V podzemnom trakte garáží je ešte päť centimetrov vody,“ povedal Hellbusch.

Práca v stále uzavretom hoteli v centre Berlína sa dnes sústredila na upratovanie a pátranie po príčine prasknutia akvária. Nemecké úrady sa nedomnievajú, že by za ním stál trestný čin. V hre je únava materiálu napriek tomu, že akvárium bolo nedávno zrekonštruované.

Germany Aquarium Burst, akvárium, Čítajte viac V Berlíne prasklo obrovské cylindrické akvárium. Milión litrov slanej vody spustošil okolie

Vďaka tomu, že akvárium prasklo skoro ráno, nebolo na mieste mnoho ľudí, a ľahké zranenie tak utrpeli len dve osoby.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Berlín #akvárium