Polícia v Texase zadržala podozrivého zo zabitia piatich susedov

Polícia v americkom štáte Texas zatkla muža podozrivého zo zabitia piatich susedov z minulého týždňa. Zadržaný bol neďaleko miesto činu, kde sa schovával v skrini, oznámil dnes miestny šerif. Po strelcovi úrady pátrali štyri dni, obvinený je z vraždy.

03.05.2023 06:47
debata (1)

Útok sa odohral minulý piatok v texaskom Clevelande, keď rodina pôvodom z Hondurasu svojho suseda požiadala, aby v noci prestal vonku strieľať. Ten následne vtrhol do ich domu, kde zabil päť ľudí. Najmladšej obeti bolo deväť rokov. Dve ženy boli zastrelené v spálni, kde svojimi telami chránili deti.

Z činu je podozrivý 38-ročný Mexičan Francisco Oropesa, ktorého v utorok okolo siedmej večer miestneho času (dnes 2:00 SELČ) vzali úrady do väzby. Jeho zadržaniu predchádzalo rozsiahle pátranie, do ktorého sa zapojilo cez 250 policajtov aj Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI). Za informácie vedúce k dolapeniu bola vypísaná odmena 80 000 dolárov.

náboje, zbraň, poprava Čítajte viac Útočník v Texase zastrelil päť ľudí, je na úteku

Polícia podozrivého chytila neďaleko mesta Cut and Shoot v dome patriacom jeho príbuzným, vzdialenom niekoľko desiatok kilometrov od pôvodného miesta činu. Podozrivého našli schovaného v skrini pod hromadou bielizne, uviedol šerif. Podľa agentúry AP sa Oropesov úkryt podarilo nájsť na základe anonymného tipu.

Úrady podľa stanice CNN prešetrujú, či Oropesovi niekto na úteku pomáhal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #vražda #Texas