Musk: Novou šéfkou Twitteru bude Linda Yaccarinová

Novou výkonnou riaditeľkou sociálnej siete Twitter bude Linda Yaccarinová. Oznámil to v piatok miliardár a vlastník Twitteru Elon Musk po tom, ako avizoval svoj odchod z postu šéfa tejto sociálnej siete.

12.05.2023 20:35
USA Twitter Musk Yaccarinová šéf nový Foto: ,
Na archívnej snímke z 18. apríla 2023 šéf Twitteru Elon Musk (uprostred) a šéfka mediálnej spoločnosti NBCUniversal pre reklamu Linda Yaccarinová diskutujú počas marketingovej konferencie v Miami Beach.
debata

Musk v tvíte napísal, že Yaccarinová bude mať na starosti predovšetkým obchodné operácie, zatiaľ čo on sa bude zameriavať na „na produktový dizajn a nové technológie“. Dodal, že sa teší na spoluprácu s novou šéfkou Twitteru pri transformácii tejto sociálnej siete na „aplikáciu pre všetko“.

Twitter Čítajte viac Ruskí trolovia sa na Twitteri v dôsledku prepúšťania vymkli spod kontroly

Yaccarinová dosiaľ pôsobila vo vedení americkej mediálnej spoločnosti NBCUniversal ako manažérka špecializujúca sa na reklamný priemysel, píše agentúra AP.

Musk kúpil sociálnu sieť Twitter vlani v októbri za zhruba 44 miliárd dolárov a odvtedy stojí na jej čele. Opakovane však zdôrazňoval, že riaditeľom nezostane natrvalo. V decembri uviedol, že z postu odstúpi, len čo za seba nájde náhradu. Vo februári tohto roka následne avizoval, že nového šéfa chce nájsť „zrejme do konca roka“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #Elon Musk #Linda Yaccarinová