Traja mŕtvi a dvaja zranení policajti po streľbe v Novom Mexiku, útočníka zabili

Najmenej tri obete prišli o život a ďalší ľudia utrpeli zranenie pri incidente s "aktívnym strelcom" v meste Farmington na severozápade amerického štátu Nové Mexiko, uviedla miestna polícia. Podozrivý bol na mieste zabitý a medzi zranenými sú aj dvaja policajti, doplnila. Podrobnosti o páchateľovi a motíve útoku neboli ihneď k dispozícii.

15.05.2023 23:06
debata

„Je viacero civilných obetí, pričom najmenej traja mŕtvi,“ uviedla polícia vo vyhlásení na facebooku. „Totožnosť podozrivého je neznáma a v tejto chvíli nie sú žiadne ďalšie známe hrozby,“ dodáva príspevok.

Vo Farmingtone, kde žije asi 50-tisíc ľudí, sa podľa lokálneho denníka The Durango Herald strieľalo okolo 11:00 miestneho času (19:00 SELČ), a to v lokalite Brookside Park, kde sa nachádzajú aj kostoly alebo stredná škola. Školy v meste boli kvôli streľbe uzavreté, píše agentúra AP.

Obaja zranení policajti sú podľa médií v stabilizovanom stave v nemocnici. Totožnosť zabitých nebola ihneď známa, rovnako ako to, či útok cielil na konkrétne osoby.

Incident je ďalším prípadom masovej streľby, akých v Spojených štátoch v posledných rokoch pripadá v priemere viac ako jedna na deň. Tento trend pokračuje aj tento rok, pretože útokov strelnými zbraňami s najmenej štyrmi mŕtvymi alebo zranenými už je viac ako 200.

USA Texas centrum nákupné streľba Čítajte viac Je máj a USA rátajú obete strelieb na tisíce. Biden žiada zákaz útočných zbraní
debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #streľba