Žiak v škole v bosenskom meste Lukavac postrelil učiteľa do krku

Žiak v tínedžerskom veku v stredu postrelil učiteľa v základnej škole v meste Lukavac na severovýchode Bosny a Hercegoviny. Maloletého útočníka zadržala polícia.

14.06.2023 15:10
mimoriadne1, mim1, streľba, vražda,... Foto:
debata

„Toto dieťa, ktoré nemá ani 14 rokov, je pod dohľadom v priestoroch policajného oddelenia v Lukavci, pričom strelné zbrane a ďalšie predmety budú zaistené až do začiatku vyšetrovania,“ uviedlo ministerstvo vnútra Tuzlanského kantónu.

Miestne médiá útočníka opísali ako bývalého žiaka, ktorý nedávno prestúpil do inej školy. Zranený učiteľ bol zároveň zástupca riaditeľa školy. Podľa vyhlásenia nemocnice v neďalekom meste Tuzla má „strelné zranenia krku“. „Pacient bol intubovaný a je práve operovaný,“ uviedlo Univerzitné klinické centrum v Tuzle.

Bosna a Hercegovina v 90. rokoch prežila krutú občiansku vojnu s približne 100-tisíc obeťami a podľa výskumnej skupiny Small Arms Survey vlastní strelnú zbraň 31 percent jej občanov.

Zhruba pred mesiacom 13-ročný chlapec v základnej škole v Belehrade, hlavnom meste susedného Srbska, zastrelil desať ľudí vrátane deviatich spolužiakov. Páchateľa streľby zatkli a umiestnili do psychiatrickej liečebne pre mladistvých, pretože vzhľadom na vek nie je trestne zodpovedný. Jeho otec je vo väzbe.

Iba deň po streľbe v belehradskej škole 21-ročný strelec v dvoch dedinách pri meste Mladenovac zabil osem ľudí a zranil ďalších 14. Muža, ktorý sa k činu priznal, stíhajú väzobne. V súvislosti s týmito masovými streľbami sa v Srbsku začala kampaň za dobrovoľné odovzdanie nezákonne držaných zbraní a munície.

Srbsko Belehrad Škola Streľba Čítajte viac Mladík hrozil napodobením streľby z Belehradu. Bosnianska polícia ho zatkla
debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Bosna a Hercegovina #študent