Chystajú na nás bojové komáre, tvrdí ruský generál. Odpoveďou majú byť biologické zbrane proti Anglosasom

Spojené štáty boli úspešné v rozmnožovaní bojových komárov, ktoré prenášajú vírusy, sú na „vysokej technickej úrovni“ a pripravené na nasadenie proti ruskej armáde, tvrdí generálporučík Igor Kirillov, náčelník ruských síl pre radiačnú, chemickú a biologickú obranu.

20.06.2023 12:30
Mosquito Malaria Foto: ,
Komár má byť podľa konšpiračnej teórie Moskvy biologickou zbraňou USA.
debata (154)

„Pentagon sa naďalej pokúša získať populácie prenášačov infekcií, ktoré sa v prirodzených podmienkach nešíria, ako je ebola, hepatitída B, AIDS a ťažký akútny respiračný syndróm. Boli už získané kultúry komárov infikovaných vírusom hepatitídy B,“ povedal Kirillov podľa telegramového kanálu ruského ministerstva obrany.

Štúdie „majú vyslovene vojensky aplikovaný charakter“, tvrdí generálporučík. USA v súčasnosti hľadajú „optimálne podmienky na dosiahnutie čo najväčšej efektivity pri použití infikovaného krv cicajúceho hmyzu a kliešťov“, tvrdí s tým, že územia iných štátov, najmä Ukrajiny, Američania považujú za testovacie miesto.

Najvhodnejšou oblasťou v tomto zmysle sa môže stať Chersonská oblasť, zaplavená v dôsledku zničenia priehrady vodnej elektrárne Kachovka, domnieva sa Kirillov. „Po poklese hladiny vody je možné vytvárať ohniská chorôb prenášaných komármi, predovšetkým západonílskej horúčky,“ vysvetlil.

Pred a po. Zaplavené oblasti po zničení Kachovskej priehrady
Video

Kirillov dodal, že vysokú technickú úroveň pripravenosti USA na použitie bojových komárov dokazuje patent na dron údajne určený na prepravu tohto hmyzu. „Pri uštipnutí komármi môžu nakaziť vojenský personál nebezpečnou infekciou, ako je napríklad malária. Infikovaný vojak by tak nebol schopný vykonávať zverené bojové úlohy, “ zdôraznil generál.

Kachovka: v zaplavených oblastiach pomáhajú aj drony
Video

Generál Kirillov už vlani tvrdil, že USA sa pokúšajú vytvoriť bioagenty schopné selektívne infikovať určité etnické skupiny, špeciálne Slovanov.

"Dostupné dokumenty potvrdzujú početné prípady transferu biologických vzoriek ukrajinských občanov do zahraničia. S vysokou mierou pravdepodobnosti môžeme povedať, že jednou z úloh USA a ich spojencov je vytváranie bioagentov, ktoré dokážu selektívne ovplyvňovať rôzne etnické skupiny obyvateľstva,“ citovala Kirillova v marci 2022 agentúra RIA-Novosti.

Práca s komármi v biolaboratóriu.
agel komarno122 Práca s komármi v biolaboratóriu.

Ruské ministerstvo obrany už dávnejšie obvinilo Spojené štáty a Ukrajinu z úmyslu použiť drony na prepravu bojových komárov. Ruský veľvyslanec pri OSN Vasilij Nebenzia tvrdil, že takýto hmyz môže byť účinnejší ako „najmodernejšie zbrane a vojenské vybavenie“.

Napriek tomu ruský návrh rezolúcie o vytvorení komisie na vyšetrenie „činnosti amerických biolaboratórií na Ukrajine“ v Bezpečnostnej rade OSN neuspel.

kyjev Čítajte viac Ukrajina s pomocou USA vyrába antrax či choleru, tvrdí Moskva

Americká zástupkyňa Linda Thomasová-Greenfieldová označila ruské obvinenia za „čisté výmysly predložené bez najmenších dôkazov“. A predstaviteľ Albánska Ferit Hoxha varoval Moskvu pred ďalším šírením „nepravdivých informácií, ktoré nespĺňajú žiadne vedecké parametre“. Zástupcov viacerých krajín v bezpečnostnej rade tiež zaujímalo, ako podľa Moskvy dokážu infikované komáre presne rozlíšiť ukrajinskú armádu od ruskej, pripomína portál Moscow Times.

Obviňovanie USA z vývoja biologických zbraní sú obľúbeným nástrojom moskovskej vojnovej propagandy.

Vlani v septembri Grigorij Kuranov, predstaviteľ prezidenta Vladimira Putina pre Ďaleký východ, povedal, že Anglosasi chcú pomocou „vírusu neplodnosti“ znížiť populáciu Ruska o 100 miliónov ľudí, čiže približne na jednu tretinu súčasného stavu. Podľa Kuranova má Západ za cieľ znížiť počet ľudí na Zemi na „zlatú miliardu“.

„Podľa ich výpočtov by v Rusku malo zostať 50 miliónov. To stačí na ťažbu, na prácu v zdraviu škodlivých odvetviach a produkty pôjdu tam, kde bude žiť týchto 200 miliónov zo zlatej miliardy,“ povedal Kuranov na besede so študentmi, video z ktorej zverejnila agentúra RBK.

Ruský telegramový kanál Mash minulý týždeň prišiel s tvrdením, že Spojené štáty sa chystajú umiestniť biologické laboratórium do nórskej arktickej zóny – na Medvedí ostrov, len niekoľko hodín plavby o od severoruského Murmanska.

Napriek tomu, že Kirillov, Kuranov ani Mash pre svoje konšpiračné teórie nepredložili žiaden dôkaz, či aspoň zdroj informácie, v dolnej komore ruského parlamentu sa už zamýšľajú nad protiopatreniami.

Člen branného výboru Štátnej dumy generálporučík Andrej Gurulev ruských vedcov vyzval, aby vyvinuli biologické zbrane, ktoré budú účinné iba proti Anglosasom.

„Keďže sa takáto situácia vyvinula, my sami si musíme sadnúť, naši vedci, a vyvinúť <…> rovnakú zbraň proti Anglosasom. Špecificky študujú genofond každého národa a snažia sa na jeho základe vyrobiť zbraň, ktorá tento národ zničí. Musíme sa vysporiadať s Anglosasmi – to je hlavný nepriateľ,“ povedal podľa Moscow Times Gurulev.

Generál ubezpečil, že v Rusku sa už prijímajú opatrenia na ochranu pred biologickými zbraňami, najmä sa „masívne budujú a modernizujú protiepidemio­logické stanice“. „Toto je obranná zložka, ale v takejto situácii je potrebná aj zložka úderná – taká, ktorá nám umožní použiť to isté proti nášmu nepriateľovi. A tu musíme predbehnúť lokomotívu,“ zdôraznil Gurulev.

© Autorské práva vyhradené

154 debata chyba
Viac na túto tému: #generál #Pentagon #komáre #vojna na Ukrajine #biologické zbrane