Pri streleckom útoku vo Philadelphii zahynuli štyria ľudia

Štyri obete na životoch si vyžiadal v pondelok večer útok strelca vo Philadelphii v americkom štáte Pensylvánia. Podozrivého zadržali.

04.07.2023 06:31
Philadelphia streľba Foto: ,
Štyri obete na životoch si vyžiadal útok strelca vo Philadelphii. Podozrivého zadržali.
debata (4)

Zranené boli počas útoku ďalšie dve osoby – deti vo veku dva a 13 rokov, uviedla policajná komisárka Danielle Outlawová na tlačovej konferencii. Všetky obete boli pritom podľa nej muži. Zranené deti boli prevezené do nemocnice a ich stav je stabilizovaný.

zbraň, pištoľ, vražda, lupič Čítajte viac Masová streľba v americkom Baltimore má dve obete a desiatky zranených

Strelec bol podľa Outlawej muž vyzbrojený poloautomatickou puškou, ručnou zbraňou a mal brnenie a policajný skener. Podľa agentúry AFP mal podozrivý oblečenú nepriestrelnú vestu a mal pri sebe niekoľko časopisov o zbraniach.

Policajtom sa pritom podozrivého podarilo zadržať po tom, čo ho zahnali do zadnej uličky, uviedla Outlawá. Podľa NBC News sa útok odohral na viacerých miestach Philadelphie.

USA Texas centrum nákupné streľba Čítajte viac Je máj a USA rátajú obete strelieb na tisíce. Biden žiada zákaz útočných zbraní

K tomuto útoku pritom prišlo len deň po tom, čo sa strieľalo aj v americkom meste Baltimore, ktoré je od Philadelphie vzdialené asi 160 kilometrov. Pri tejto streľbe zahynuli v nedeľu dvaja ľudia a 28 ich utrpelo zranenia.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba v usa