V Poľsku sa zrútil americký prieskumný dron. Pravdepodobne robili cvičenie na neďalekej základni

Na juhozápade Poľska sa vo štvrtok večer zrútil americký prieskumný dron, uviedol dnes server Wirtualna Poľsko. K bezpilotnému lietadlu s krídlami o rozpätí osem metrov sa prihlásili americkí vojaci z neďalekého vojenského priestoru, dodal web s odvolaním sa na hasičov. Pri nehode nikto neutrpel zranenia.

21.07.2023 11:16
dron / bezpilotné lietadlo / Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (4)

Stroj sa zrútil do lesa pri dedine Trzebień v Dolnom Sliezsku a po páde nevybuchol. Pád dronu zaznamenal okoloidúci, ktorý upozornil úrady, že „z neba niečo spadlo“. Po stroji pátrali policajti a hasiči, ku ktorým sa pridali americkí vojaci. Stroj našli v lese neďaleko benzínovej stanice. „Objavil sa zástupca americkej armády a oznámil, že je to ich. Spoločne sme ho našli,“ povedal televízii Polsat hovorca hasičov Piotr Pilarczyk.

Bielorusko vagnerovci výcvik jednotky, Rusko, vojaci Čítajte aj Vojsko Bielorusov a vagnerovcov pri poľských hraniciach. Varšava presúva odstrašujúcu armádu

Stroj podľa polície prevzali vojaci. Poľská vojenská polícia na otázky médií odpovedala, že je ešte skoro na oznámenie akýchkoľvek informácií.

Americký dron Reaper.
Video
Pozrite si dron Reaper na videu US Air Force.

Podľa neoficiálnych zistení poľského rádia RMF FM Američania trénovali na neďalekom cvičisku. Trzebień susedí s vojenskými oblasťami patriacim 10. obrnenej jazdeckej brigáde v obci Świętoszów.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #USA #zbrane #vojenské cvičenia #americkí vojaci #vojenský dron