Na streche ruskej ambasády v Kišiňove je 28 "špionážnych antén"

Ruské veľvyslanectvo v moldavskom hlavnom meste Kišiňov má na streche nainštalovaných 28 "špionážnych antén", ktoré sa dajú používať na spravodajské účely. Informovalo o tom moldavské médium Jurnal.

25.07.2023 09:09
debata (12)

Antény môžu „zachytávať“ signály medzi vysielačom a prijímačom a môžu ich pozmeniť, kým ich opäť vypustia, povedali pre Jurnal odborníci.

Takéto signály môžu prichádzať z rádia, televízie, mobilných telefónnych sietí alebo zo satelitnej komunikácie, uviedli experti. Dodali, že tieto zariadenia by mohli byť využívané buď na vojenské, alebo na civilné účely.

Jurnal informoval, že satelitné paraboly na ruskom veľvyslanectve v Kišiňove sú pravdepodobne napojené na veliteľské centrum vo vnútri budovy.

Zaútočí Rusko z Podnesterska na Ukrajinu a Moldavsko?

Video

Moldavsko je malá krajina susediaca s Ukrajinou. Prozápadná moldavská vláda je v ruskej vojne proti Ukrajine na strane Kyjeva. Moldavsko chce čím skôr vstúpiť do EÚ, aby sa ochránilo pred hrozbami z Ruska.

Podľa moldavskej prezidentky Maie Sanduovej bude členstvo v EÚ jedinou zárukou pre Moldavsko, aby sa nestalo ďalším cieľom Ruska. Na území Moldavska sa totiž nachádza odštiepenecký región Podnestersko, v ktorom má Moskva menší počet vojakov.

Moldavsko Čítajte viac Má Rusko šancu, aby v Moldavsku pripravilo puč? Odpovedá expert
12 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #špionáž #Moldavsko #ambasáda #Kišiňov