Na vlakovej stanici v nemeckom Neubrandenburgu ukradli dúhovú vlajku a nahradili ju nacistickou

Na železničnej stanici v meste Neubrandenburg na severovýchode Nemecka neznáme osoby ukradli v sobotu skoro ráno dúhovú vlajku a na jej miesto vyvesili zakázanú vlajku s hákovým krížom.

29.07.2023 21:04
dúhová vlajka, pochod, lgbt Foto: ,
Ilustračná snímka
debata (17)

Polícia po upozornení vlajku s nacistickým symbolom odstránila. Bezpečnostné orgány spolkovej krajiny Meklenbursko-Predpomoransko začali vyšetrovanie používania „symbolu protiústavných organizácií“.

„Hákový kríž je symbolom najhorších zločinov proti ľudskosti, aké kedy vzišli z nemeckej pôdy – jeho vyvesenie je nielen trestným činom, ale aj neľudským a jednoznačne protiústavným skutkom,“ povedal minister vnútra predmetnej spolkovej krajiny Christian Pegel.

„Tí, ktorí ich vyzdvihujú, sa stavajú mimo našej spoločnosti, chcú bojovať proti slobodnému, demokratickému základnému poriadku a neprijateľným spôsobom sa vysmievajú obetiam národnosocialis­tickej tyranie,“ dodal.

Železničná stanica v Neubrandenburgu zvyčajne vyvesuje tri vlajky vrátane dúhovej na znak rozmanitosti a tolerancie miestneho obyvateľstva. Tá však bola v minulosti niekoľkokrát ukradnutá a nahradená novou.

koľajnice, zmena Čítajte viac Šok v rakúskom vlaku. Cez reproduktory ziapal na pasažierov Hitler
17 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #vlajka #nacistické symboly #dúhová vlajka