Zelenskyj odvolal všetkých regionálnych šéfov náboru do armády. Zanechal tvrdý odkaz

Na Ukrajine prepustia šéfov všetkých oblastných odvodových centier, oznámil dnes prezident Volodymyr Zelenskyj. Na svojom zasadnutí o tom rozhodla ukrajinská bezpečnostná rada. Vo vyhlásení zverejnenom na telegrame Zelenskyj odsúdil úplatkárstvo a cynizmus v čase, keď je Ukrajina vo vojne. Uviedol, že proti činiteľom odvodových centier je vedených spolu 112 trestných konaní.

11.08.2023 15:06
Volodymyr Zelenskyj, vojn na Ukrajine, Záporožie Foto:
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok 27. marca 2023 navštívil oblasť poškodenú raketami v Záporoží na Ukrajine.
debata (211)

„Prepustíme všetkých oblastných vojenských komisárov. Tento systém musia riadiť ľudia, ktorí dobre vedia, čo je to vojna a prečo je cynizmus a úplatkárstvo v čase vojny vlastizradou,“ citovala Zelenského agentúra Unian.

Prezident tiež naznačil, že uvoľnené úradnícke miesta by mohli zaujať vojaci, ktorí boli na fronte, „zachovali si hrdosť a nie sú cynickí“. Nových šéfov pred ich vymenovaním podľa neho preverí ukrajinská rozviedka SBU.

Volodymyr Zelenskyj Čítajte aj Na Ukrajine prebieha tvrdá 'očista'. Zelenskyj varuje: Vlastizrada a korupcia sú neodpustiteľné

V poslednom čase sa v ukrajinských médiách často objavovali správy o skorumpovaných armádnych úradníkoch. Na začiatku tohto mesiaca sa objavili informácie o činiteľovi kyjevskej vojenskej správy, ktorý podľa ukrajinských úradov za úplatky pomáhal mužom v brannom veku utekať za hranice. Médiá informovali tiež o niekoľkých prípadoch, keď si úradníci z odvodových stredísk počas vojny prišli na podozrivé veľké imanie.

Ukrajinská odplata sa blíži, varuje Kyjev
Video
Ukrajinský úrad pre strategickú komunikáciu (afustratcom) zverejnil na svojich sociálnych sieťach animované video, v ktorom varuje, že sa Rusku pomstí za utrpenie Ukrajincov. / Zdroj: Ukrajinský úrad pre strategickú komunikáciu
211 debata chyba
Viac na túto tému: #armáda #Kyjev #Ukrajina #vojna na Ukrajine #Volodymyr Zelenskyj