V oblasti požiarov v Grécku sa našlo 18 spálených tiel, zrejme ide o migrantov

V lesoch v gréckom národnom parku Dadia pri hraniciach s Tureckom bolo nájdených 18 spálených tiel, napísal s odvolaním sa na informácie hasičov denník To Vima.

22.08.2023 15:07
Alexandroupoli / Požiar / Oheň / Plamene / Foto: ,
Hasiči sa snažia uhasiť plamene počas lesného požiaru v obci Avantas neďaleko gréckeho mesta Alexandroupoli 21. augusta 2023
debata

Oblasťou, kde teraz zúria rozsiahle požiare, často prechádzajú migranti, ktorí sa snažia touto nelegálnou cestou dostať z Turecka do Grécka. Predpokladá sa preto, že mŕtvi sú práve migranti. Grécke úrady sa obávajú, že počet obetí ešte vzrastie.

„Vzhľadom na to, že nemáme v daných lokalitách informácie o nezvestných osobách, preverujeme možnosť, že (títo ľudia) vstúpili do krajiny ilegálne,“ uviedol hovorca hasičov Jannis Artopios.

Veliteľ hasičov Kovalík po zásahu v Grécku: Tak rozsiahle požiare sme ešte nevideli

Video

Podľa neho záchranári a hasiči stále pátrajú po prípadných ďalších obetiach a zaisťujú ich identifikáciu. Denník To Vima napísal, že mŕtvi boli nájdení v skupinách na dvoch miestach.

Pozemná hranica medzi Tureckom a Gréckom, ktorú z veľkej časti tvorí rieka Evros, je miestom, kadiaľ sa snažia do Európskej únie dostať stovky migrantov. Grécko tam postavilo aj bariéru, aby migrantom v prekračovaní hranice zabránilo.

Grécko teraz bojuje s desiatkami požiarov, najhoršia je práve situácia na severovýchode krajiny v parku Dadia a pri prístave Alexandrupoli. Hasiči sa ale snažia dostať pod kontrolu aj niekoľko požiarov v okolí Atén.

Grécko / Lesné požiare / Alexandroupolis / Čítajte viac Grécki hasiči bojujú s ďalším lesným požiarom, Francúzsko trápi vlna horúčav
debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #lesné požiare