Bolestivý úder pre Rusov. Ukrajinci im odpálili S-400 Triumf na Kryme (VIDEO)

Ukrajinské obranné spravodajstvo potvrdilo výbuchy na okupovanom polostrove Krym a zničenie raketového systému a jeho obsluhy. Explózie nastali v stredu ráno pri obci Olenivka na Myse Tarchankut a zničili ruský protiletecký raketový systém ďalekého a stredného dosahu S-400 Triumf.

23.08.2023 15:52
s-400, raketový systém, vojna na Ukrajine,... Foto:
Snímka z videa, ktoré zverejnila Vojenská rozviedka ukrajinského ministerstva obrany (GUR), v momente výbuchu ruskej S-400.
debata (191)

„Výbuchy úplne zničili systém S-400 Triumf, rakety, ktoré v ňom boli, a personál,“ konštatovalo obranné spravodajstvo. Dodalo pritom, že vzhľadom na obmedzený počet takýchto systémov v arzenáli Ruska ide o bolestivý úder ruskému systému protivzdušnej obrany, ktorý bude mať vážny vplyv na ďalšie udalosti na Kryme.

Ukrajinci zničili systém S-400. Ruská protivzdušná obrana sa nevie brániť
Video
Vojenská rozviedka ukrajinského ministerstva obrany (GUR) oznámila, že sa jej na okupovanom Kryme podarilo zničiť ruský protilietadlový raketový systém S-400. / Zdroj: GUR

Podľa rozviedky prišlo k výbuchu pri obci Olenivka ležiacej na myse Tarchankut. Sky News overila fotografie výbuchu, ktoré sa podľa nej zdajú byť autentické, keďže pochádzajú z okolia spomínanej obce.

krymský most Čítajte aj Exkluzívne zábery: Takto Ukrajinci dronom zaútočili na Krymský most

Krátko pred zverejnením správy obranného spravodajstva poradca legitímneho starostu Mariupoľa Petro Andriuščenko na komunikačnej platforme Telegram uviedol, že na Kryme bol poškodený ruský pobrežný raketový systém Bastion aj jeho radarové stanice.

191 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #S-400 Triumf #systém protivzdušnej ochrany