Zelenskyj chce, aby bola korupcia v čase vojny považovaná za vlastizradu

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj plánuje požiadať parlament o sprísnenie trestov pre tých, ktorí boli počas vojnového konfliktu usvedčení z korupcie.

28.08.2023 08:08
Volodymyr Zelenskyj Foto: ,
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
debata (61)

Zelenskyj v nedeľňajšom televíznom interview spresnil, že chce presadiť, aby sa „korupcia v čase vojny rovnala vlastizrade“.

„Nie je to však žiadna popravná čata. Toto nie je stalinizmus. Ak sú dôkazy (potvrdzujúce korupčné praktiky), takáto osoba musí za mreže,“ poznamenal.

Zelenskyj: Stíhačky F-16 nám dodajú novú energiu

Video

Ukrajinský prezident zároveň vyjadril nádej, že boj proti korupcii uľahčí zahraničným partnerom aj povojnovú obnovu Ukrajiny, ktorá bude stáť miliardy dolárov.

Zelenskyj tento mesiac po celoštátnom audite odvolal všetkých vojenských komisárov zodpovedných za nábor vojakov.

Vonkajšie a vnútorné faktory spôsobili, že prežitie štátu začalo závisieť od schopnosti Ukrajiny „skutočne zničiť skorumpované osoby ako sociálnu skupinu,“ uviedla v nedeľu na platforme Telegram ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková.

vojna na Ukrajine, vojaci, delostrelec, mínomet, streľba, Rusko Čítajte viac Masové razie v odvodových centrách na Ukrajine pre korupciu. Unikali cez ne ľudia, ktorí nechceli ísť do vojny
61 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #vlastizrada #Volodymyr Zelenskyj