Tínedžera v Nemecku odsúdili na desať rokov za vraždu kamaráta

Na desať rokov väzenia odsúdili v pondelok v Nemecku 15-ročného tínedžera za vraždu 14-ročného kamaráta, ku ktorej došlo v januári tohto roka.

28.08.2023 14:15
debata (1)
Miloslavov Alžbetin Dvor šikana alkohol mladistvý gang Čítajte viac Vyšetrovanie prípadu detskej brutality z Miloslavova polícia ukončila, na rade je prokuratúra

Odsúdený tínedžer, ktorého uznali za vinného aj z vydierania, si svoj trest odpyká v sociálno-terapeutickom zariadení, oznámil krajinský súd v meste Hannover.

bitka, košice Čítajte viac VIDEO: Inkasovali mladé Košičanky za bitku peniaze?

Proces v prípade vraždy, v ktorom boli páchateľ i obeť mladiství, nebol verejný a zdôvodnenie verdiktu nebolo bezprostredne známe. Násilná smrť 14-ročného chlapca z konca januára tohto roka otriasla celou krajinou, píše DPA.

vrazda2 Čítajte viac Nemeckom otriasla smrť 12-ročnej školáčky. Cestou domov ju dobodali dve rovesníčky

Obaja vtedy 14-roční mladiství sa dohodli, že sa spolu stretnú za účelom spoločnej hry, domov sa však následne vrátil iba jeden z nich. Otec obete vzápätí nahlásil polícii zmiznutie svojho syna.

Počas pátrania po chlapcovi sa páchateľ priznal, že svojho kamaráta zavraždil a ukryl, spresňuje DPA. Mŕtvolu chlapca nakoniec objavili na opustenom pozemku niekdajšieho záhradníctva.

Prokuratúra vtedy uviedla, že obeť bola zviazaná a následne udieraná kameňmi. Pitvou sa zistilo, že príčinou smrti boli tzv. tupé poranenia.

česko, policie Čítajte viac Mrazivý prípad z Česka: Mladá matka zabila svoje 10-mesačné dieťa, nevedela ho utíšiť

Polícia stále vyšetruje aj možnosť, že v prípade figuroval aj nejaký spolupáchateľ, uviedla hovorkyňa prokuratúry v Hannoveri.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #násilie mladistvých