Szijjártó: Maďarsko už nebude prijímať kritiku USA v otázkach demokracie

Maďarská vláda odteraz nebude akceptovať žiadnu kritiku zo strany Spojených štátov ohľadom stavu demokracie po tom, čo chcú z tamojších volieb vylúčiť najpravdepodobnejšieho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa.

07.09.2023 16:36
Péter Szijjártó Foto: ,
Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó
debata (48)

Podľa servera szeretlekmagy­arorszag.hu to vyhlásil vo štvrtok maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

Szijjártó o tom hovoril v reakcii na otázky novinárov na spoločnej tlačovej konferencii so šéfom diplomacie Severného Macedónska Bujarom Osmanim.

Šéf maďarskej diplomacie členom administratívy USA odkázal, že Maďarsko odteraz nechce od Američanov počuť o tom, ako v Maďarsku funguje demokracia, ako fungujú inštitúcie, a ani o otázkach právneho štátu.

Vylúčenie Donalda Trumpa by podľa Szijjártóa bola veľmi zlá správa, pretože sa mu dá dôverovať v spojitosti s nastolením mieru, keďže bol ako jediný v posledných desaťročiach úspešný pri urovnaní situácie na Blízkom východe.

„Myslím si, že sa oprávnene domnievame, že ak by bol Donald Trump prezidentom Spojených štátov, potom by veľmi rýchlo nastal mier v našom susedstve. Sme tiež presvedčení, že ak by Trump zostal prezidentom USA, táto vojna by nevypukla,“ povedal maďarský minister.

Péter Szijjártó Čítajte viac Szijjártó upozornil na zatknutie Gašpara. Šimečka hovorí o spochybňovaní nezávislosti polície
48 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #USA #demokracia #Péter Szijjártó