Školu vo Francúzsku, kde dobodali učiteľa, evakuovali pre bombovú hrozbu

Školu v meste Arras na severe Francúzska museli v pondelok evakuovať. Doteraz neznámy páchateľ nahlásil, že v škole je bomba. V tejto škole bol v piatok islamistickým radikálom na smrť dobodaný učiteľ. Informovala agentúra AFP.

16.10.2023 13:23
Francúzsko škola útok Foto: ,
Policajti strážia pred strednou školou, kde muž pobodal učiteľa, v sobotu 14. októbra 2023 v Arras v severnom Francúzsku.
debata (1)

Desiatky zamestnancov a žiakov museli školu opustiť okolo 10.30 h. Úrady uvádzajú, že bombová hrozba bola nahlásená prostredníctvom internetu.

Incident sa odohral iba niekoľko hodín pred minútou ticha za zavraždených učiteľov. Francúzske školy si takto o 14.00 h majú uctiť nielen učiteľa, ktorý zahynul v piatok, ale aj ďalšieho učiteľa, ktorý bol pri podobnom zabitý pred troma rokmi.

Francúzska vláda v reakcii na útok v Arrase nariadila nasadenie 7 000 vojakov z protiteroris­tickej jednotky Sentinelle, ktorí posilnia ochranu strategicky dôležitých miest v krajine.

útok nožom Čítajte viac Útočník na škole vo francúzskom Arrase zabil nožom učiteľa, ďalších ľudí zranil

Bombové hrozby nahlásili vo Francúzku aj počas víkendu. Dve hlavné turistické atrakcie krajiny – múzeum Louvre v Paríži a kráľovský palác vo Versailles boli v sobotu zatvorené z bezpečnostných dôvodov, lebo dostali vyhrážky, informovala agentúra DPA. V nedeľu obe pamätihodnosti opäť otvorili pre verejnosť.

Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin dal súhlas na ich znovuotvorenie v sobotu večer po tom, čo sa v týchto objektoch nenašlo výbušné zariadenie a neodohral sa ani žiadny útok.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #bombová hrozba