Zničme pätinu Rusov... tých, čo nechcú Putina, radí poslanec za vládnu stranu

Časť ruského obyvateľstva, ktorá nepodporuje prezidenta Vladimira Putina, by mala byť izolovaná alebo zničená, povedal poslanec Štátnej dumy Andrej Guruľov v živom vysielaní televízneho kanála Rossija-1.

21.10.2023 06:00
Gurulev Foto:
Generál Andrej Guruľov, poslanec Štátnej dumy za vládnu stranu Jednotné Rusko.
debata (187)

Podľa Guruľova, člena branného výboru dolnej komory federálneho parlamentu, by bolo vhodné eliminovať približne dvadsať percent ruských občanov. „To je približne 29 miliónov ľudí, keďže štatistický úrad Rosstat počet obyvateľov krajiny odhaduje na 146,4 milióna ľudí,“ upozornil portál Moscow Times.

V súčasnosti „asi 80 percent spoločnosti dôveruje prezidentovi“, povedal Guruľov v relácii prominentného kremeľského propagandistu Vladimira Solovjova. „Toto je úroveň jednoty, ktorú dnes máme,“ zdôraznil.

Vladimir Putin Čítajte viac Prezidentské voľby? Sú drahé a zbytočné, zaznelo z Kremľa

„A želal by som si, aby v tejto našej spoločnosti všetka táto hniloba, ktorá tu zostáva, bola ak nie izolovaná, tak aspoň nejako zničená,“ povedal 56-ročný generál vo výslužbe, ktorého pre podporu agresie proti Ukrajine zaradili Európska únia, Spojené štáty i Veľká Británia na sankčný zoznam.

Tvrdé boje pri Avdijivke: Rusi prišli o ťažkú techniku
Video
Zdroj: Ukrajinské ministerstvo obrany

Guruľov, poslanec za vládnu stranu Jednotné Rusko, vyjadril presvedčenie, že Putin, najdlhšie úradujúci moskovský vládca od čias diktátora Josifa Stalina, vyhrá nadchádzajúce prezidentské voľby. Tie by sa mali konať v marci 2024.

Úvahy o tom, že v čase bojov ruských inváznych síl na Ukrajine by voľby šéfa Kremľa mali byť odložené Guruľov kategoricky odmieol. „A načo?!“ poznamenal. „Som si napevno istý, že zvíťazí kapitálne. Tak, ako sa o tom ani nesnívalo všetkým tým niktošom, čo sú tam macronom, bidenovcom a všetkým tým scholzovcom a tak ďalej, a tak ďalej,“ dodal poslanec.

© Autorské práva vyhradené

187 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #prezidentské voľby #vojna na Ukrajine