Zo súboja o nomináciu v prezidentských voľbách odstúpil republikán Scott

Republikánsky prezidentský kandidát Tim Scott, ktorý v prieskumoch výrazne zaostáva, v nedeľu oznámil, že odstupuje zo súboja o nomináciu svojej strany v budúcoročných voľbách. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AP a televízie NBC News.

13.11.2023 07:09
tim socott Foto: ,
Tim Scott, jediný černošský republikán v Senáte USA.
debata (2)

„Pozastavujem svoju kampaň,“ povedal senátor z Južnej Karolíny v rozhovore pre televíziu Fox News. „Myslím si, že voliči… mi veľmi jasne hovoria: teraz nie,“ uviedol tri dni po debate republikánskych kandidátov v Miami, v ktorej si zásadne nepolepšil.

Popletený Trump: Orbán ako líder... Turecka?
Video
Americký exprezident Donald Trump je vraj poctený tým, že pozná Viktora Orbána, ale o maďarskom premiérovi povedal, že je to líder Turecka. / Zdroj: C-SPAN

Oznámenie prekvapilo mnohých spolupracovníkov Scotta i prispievateľov na jeho kampaň. Jeho volebný tím krátko predtým rozoslal e-mail so žiadosťou o ďalšie finančné príspevky. Jeden z členov tímu pre AP povedal, že sa o stiahnutí kandidatúry dozvedeli až z jeho televízneho vystúpenia.

Scott, jediný černošský republikán v Senáte USA, oznámil kandidatúru v máji. Do súboja o nomináciu Republikánskej strany v prezidentských voľbách vstúpil s väčšou sumou peňazí než jeho stranícki súperi, nedokázal sa však presadiť v poli kandidátov, ktorému dominuje exprezident Donald Trump.

Donald Trump a Joe Biden Čítajte viac Biden zaostáva za Trumpom v kľúčových štátoch
2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #prezidentské voľby USA #prezidentské voľby USA 2024