Žite čestne, inak vás vyhostíme. Švédsko pritvrdzuje voči migrantom

Švédsko bude chcieť po migrantoch, aby viedli čestný spôsob života. Povedala to podľa agentúry AFP švédska ministerka pre migráciu Maria Malmerová Stenergardová. Podľa agentúry AFP tým vláda otvára cestu k vyhosťovaniu migrantov v súvislosti s pôsobením v zločineckých skupinách alebo ohrozovaním "švédskych demokratických hodnôt".

22.11.2023 10:33
gangy, švédsko Foto:
Švédska polícia zasahuje vo štvrtok 28. septembra 2023 v Jordbro, južne od Štokholmu, kde zastrelili muža a zranili ďalšiu osobu. Pri vojne zločineckých gangov zomreli v noci traja ľudia.
debata (24)

Švédska ministerka pre rodovú rovnosť Paulina Brandbergová potvrdila, že menšinová stredopravá vláda podporovaná nacionalistickými Švédskymi demokratmi začne preskúmanie zákonov, aby zistila, či je možné uplatniť konkrétne dôvody na zrušenie povolenia na pobyt.

Švédsko Čítajte aj Švédsko chce obmedziť sociálne dávky pre migrantov neeurópskeho pôvodu

Ako príklady takých dôvodov uviedla „zlyhanie v životnom štýle“, ako sú podvody v čerpaní sociálnych dávok, dlhy, drogová závislosť, nelegálne spôsoby obživy alebo spolčenie so zločineckými a extrémistickými skupinami „ohrozujúcimi základné švédske hodnoty“.

Švédsko, násilie, Uppsala Čítajte aj Švédsky premiér si po vlne násilia predvolal vedenie armády i polície: Budeme na gangy poľovať

„Predpokladom úspešnej integrácie je, aby ľudia, ktorí chcú žiť vo Švédsku, tiež dodržiavali základné štandardy a žili poctivo,“ povedala k tomu ministerka Stenergardová na tlačovej konferencii.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Švédsko #migranti