Británia zaznamenala vlani vyššiu úroveň čistej migrácie, než sa predpokladalo

Čistá migrácia v Spojenom kráľovstve dosiahla v roku 2022 rekordných 745 000 osôb, čo je viac, než sa doteraz uvádzalo. Vyplýva to z revidovaných údajov britského štatistického úradu (ONS) zverejnených vo štvrtok. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

23.11.2023 17:01
mihranti, británia, anglicko Foto: ,
Skupina migrantov v anglickom grófstve Kent.
debata

Predchádzajúci odhad hovoril o 606 000 osobách, čo bolo takisto rekordné číslo. Uvedený údaj udáva hodnotu, ktorá sa získa odrátaním ľudí, ktorí z krajiny odišli (emigrantov), od počtu ľudí, ktorí sa prisťahovali (imigrantov).

Od začiatku tohto roka do júna 2023 dosiahla čistá migrácia v Británii kladný výsledok 672 000 osôb. Najnovšie odhady podľa ONS naznačujú spomalenie imigračného prírastku, ktorý súvisí s rastúcou emigráciou.

gangy, švédsko Čítajte viac Žite čestne, inak vás vyhostíme. Švédsko pritvrdzuje voči migrantom

„Naše najnovšie štatistiky o migrácii sú vždy predbežné a podporené predpokladmi toho, či ľudia zostanú 12 mesiacov alebo dlhšie,“ vysvetlila Maggie Morganová z ONS. Aktualizácia údajov podľa nej odráža aj „neočakávané vzorce“ správania sa migrantov.

Hlavnými faktormi boli najmä ľudia prichádzajúci do Spojeného kráľovstva z krajín mimo EÚ „za prácou, štúdiom a v dôsledku viacerých svetových udalostí“, dodala Jay Lindopová, riaditeľka oddelenia pre zahraničnú migráciu ONS.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #migranti #nelegálna migrácia