Staré kráľovské mesto v Poľsku láka Slovákov. Historické centrum dýcha jedinečnou atmosférou

Krosno je mesto v Podkarpatskom vojvodstve, ktoré sa nachádza 35 kilometrov od hraníc so Slovenskom. Slováci ho radi navštevujú aj kvôli miestnym trhom, kde ich lákajú výhodnejšie nákupy. Krásny výlet si ľudia spravia aj do centra mesta, kde sa môžu pokochať historickými pamiatkami, kde prevládajú hlavne katolícke kostoly. V centre sa nachádza aj množstvo kaviarní a reštaurácií.

26.11.2023 05:00
Historické centrum, Krosno, mReportér Foto:
Historické centrum V Krosne.
debata

Videá nám poslal náš čitateľ cez aplikáciu mReportér. Staňte sa našim mReportérom aj vy. Stačí si zdarma stiahnuť aplikáciu.

Historické centrum v Krosne
Video
Zdroj: mReportér: Ján Pekár

Trhovisko v poľskom meste Krosno sa nachádza iba 5 minút pešo od historického centra mesta. Za posledné roky sa dobudovala parkovacia infraštruktúra. Platiť sa dá v eurách, v zlotých a u mnohých predajcov aj kartou, kde je možné pri platení vybrať si, či sa má suma z účtu stiahnuť v eurách alebo kurzovým prepočtom vašej banky v zlotých. Výhodnejšia platba je v zlotých.

Na výber je tu hlavne oblečenie, domáce potreby, ovocie a zelenina, trvanlivé potraviny, sladkosti, hračky, kvety a sadenice stromov. Výhodne sa dá nakúpiť aj nábytok, koberce či drevené polotovary pre domácich kutilov a pracovné náradie.

Trhy v Krosne
Video
Zdroj: mReportér: Ján Pekár
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR Nebezpečná jazda, kolobežka, Bratislava, mReportér Čítajte viac Po Bratislave sa rútil kolobežkár. Prekračoval maximálnu rýchlosť, obiehal autá aj autobus
debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #história #centrum #mREPORTÉR