KĽDR sa chváli snímkami amerických základní v Kórei, Guame a Havaji. USA reagovali manévrami

Južná Kórea, USA a Japonsko vykonali v nedeľu vo vodách pri juhokórejskom ostrove spoločné námorné cvičenia s cieľom posilniť tak vzájomnú spoluprácu proti hrozbe zo strany Severnej Kórey (KĽDR), informovalo juhokórejské námorníctvo.

26.11.2023 19:27
Carl Vinson / Vojenská loď / Foto:
Americká lietadlová loď USS Carl Vinson s jadrovým pohonom kotví na námornej základni v meste Pusan, 21. novembra 2023
debata (9)

Spoločné námorné cvičenie prebehlo vo vodách pri ostrove Čedžu. Do manévrov sa zapojila aj americká lietadlová loď USS Carl Vinson s jadrovým pohonom, ktorá kotvila na námornej základni v meste Pusan.

USS Gerald R. Ford: najväčšia bojová loď sveta sa priblíži k Rusku

Video

Na cvičeniach sa zúčastnili aj torpédoborce juhokórejského námorníctva vybavené systémom Aegis a torpédoborce triedy Murasame japonského námorníctva.

Spoločné cvičenia zmienených troch krajín sa uskutočnili deň po tom, ako Pchjongjang vyhlásil, že svojou špionážnou družicou nafotil tento týždeň americké základne a vojenské objekty v Južnej Kórei, na tichomorskom ostrove Guam aj na Havaji. Údajne zhotovil aj snímky zmienenej lietadlovej lode USS Carl Vinson.

Začiatkom novembra sa ministri obrany USA, Južnej Kórey a Japonska dohodli na vytvorení viacročného plánu spoločných cvičení a rozšírení vzájomnej spolupráce, aby dokázali lepšie čeliť hrozbe zo strany Severnej Kórey.

Kim Čong-un Čítajte viac Diktátor Kim si pozrel snímky amerických základní vyhotovené špionážnym satelitom
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #USA #KĽDR #Južná Kórea #námorné cvičenia