Na taliansky ostrov Lampedusa dorazilo vyše 500 migrantov

Na malý taliansky ostrov Lampedusa v pondelok dorazilo vyše 500 migrantov, informovala o tom agentúra DPA s odvolaním na talianske médiá.

27.11.2023 23:13
migranti, lampedusa Foto: ,
Migranti na záchranných lodiach pri talianskom ostrove Lampedusa. 18. september 2023.
debata (2)

Talianska pobrežná stráž podľa agentúry ANSA zachránila vyše 570 migrantov vrátane dvoch detí z preplnenej rybárskej lode, ktorí sa do Talianska snažili dostať z Líbye. Väčšina z nich pochádza zo Sýrie, Egypta, Bangladéšu, Pakistanu a Etiópie. Na Lampeduse ich umiestnili do záchytného centra pre migrantov.

Ide o prvých migrantov, ktorí za posledných päť dní prišli na tento ostrov v Stredozemnom mori. Podľa DPA to je z dôvodu nepriaznivého jesenného počasia, v dôsledku ktorého sa znižuje počet prichádzajúcich plavidiel s migrantami.

Od začiatku tohto roka do 21. novembra dorazilo do Talianska po mori 150 777 migrantov a utečencov bez potrebných dokladov, čo je podľa údajov ministerstva vnútra 60-percentný nárast oproti rovnakému obdobiu roka 2022. Približne 70 percent z nich sa doplavilo na Lampedusu.

mihranti, británia, anglicko Čítajte viac Británia zaznamenala vlani vyššiu úroveň čistej migrácie, než sa predpokladalo
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Lampedusa #migranti #nelegálna migrácia