Zbohom, Slovensko. V ruskej televízii blúznili o obnovení Rakúsko-Uhorska pod 'ochranou' Ruska

V ruskej relácii Vladimira Solovjova na hlavnom kanáli Rossija 1 štátnej televízie sa opäť 'perlilo' a konštruoval sa svet podľa vízií pozvaných hostí. Tentoraz do propagandistickej šou zavítal bývalý agent KGB Andrej Bezrukov, ktorý nadšene predstavil ideu znovuzriadenia Rakúsko-Uhorska, ktoré by bolo pod 'ochrannými krídlami' Ruskej federácie. Záznam z debaty zdieľal na sociálnej sieti X poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko.

06.12.2023 12:30
agent KGB Andrej Bezrukov Foto:
Bývalý ruský agent KGB Andrej Bezrukov v ruskej televízii.
debata (251)

Referuje o tom portál Novinky.cz. „Po našom víťazstve (vo vojne na Ukrajine) sa pozrieme na budúcu Európu a povieme si: ‚Pozrime, je tu milé a zdanlivo neutrálne Rakúsko. Je tu Slovensko, ktoré povedalo, že sa cíti nepríjemne v blízkosti bojujúcej Ukrajiny a že je lepšie jej nepomáhať. Je tu Maďarsko, ktoré s Ukrajinou tiež nechce mať nič spoločné," vyhlásil Bezrukov, ktorý prijal pozvanie do Solovjovovej šou.

„Potom je tu ešte bývalá Juhoslávia, Srbsko a ďalšie krajiny. Urobme z tejto strednej Európy neutrálne územie. Urobme rakúsko-uhorské územie,“ pokračoval v popise svojej vízie, ktorej realizácia by znamenala koniec Českej A Slovenskej republiky, lebo by sa stali súčasťou jeho vysnívaného Rakúsko-Uhorska.

Moderátor Solovjov sa okamžite zapojil do debaty. „Dlho som čakal, až toto niekto povie,“ povedal pobavene so širokým úsmevom na tvári.

Mohol by Fico robiť spojku medzi Západom a Putinom? Odpovedá minister zahraničia
Video
Existuje scenár, že by nový premiér Robert Fico mohol byť akýmsi sprostredkovateľom medzi Európskou úniou a Ruskom? Ako to je, vysvetľuje minister zahraničných vecí Miroslav Wlachovský. Snímka Profimedia, stretnutie Roberta Fica s Vladimirom Putinom v roku 2016. / Zdroj: TV Pravda / Robert Hüttner

„Poďme znovu oživiť Rakúsko-Uhorsko,“ pokračoval bývalý agent KGB, ktorý je tiež známy pod svojim krycím menom Donald Heathfield. Nový územný celok má podľa neho siahať od Poľska a Pobaltia až k Stredozemné­mu moru.

krym Čítajte aj Ukrajina je len začiatok. Ruský generál naznačil inváziu do celej východnej Európy

„My im povieme: ‚Hej, my na vás nezaútočíme',“ pokračoval Bezrukov bez toho, aby pripomenul Budapeštianske memorandum z roku 1994, ktoré Rusko podpísalo a ktoré malo poskytnúť Ukrajine záruku územnej integrity. Memorandum ale v roku 2014 Rusko anexiou Krymu porušilo a vlani vo februári začalo plnohodnotnú a nevyprovokovanú agresívnu inváziu proti Ukrajine.

„Dokonca tam umiestnime vlastný kontingent, aby nikto nezaútočil na nich,“ zakončil „veľkoryso“ svoju myšlienku Bezrukov, ktorý pôsobil ako spiaci agent KGB, a to až do roku 2010, kedy ho odhalili Spojené štáty americké.

Simonian Putin1 Čítajte aj Vráťme svet o tridsať rokov, odpáľme atómovku nad Sibírou, radí ruská propagandistka
251 debata chyba
Viac na túto tému: #agent KGB #Rakúsko-Uhorsko #vojna na Ukrajine #Vladimir Solovjov