Dostihy s jedným koňom, zosmiešnil Biely dom snahu Putina o znovuzvolenie

Biely dom zosmiešnil piatkové oznámenie ruského prezidenta Vladimira Putina, že vo voľbách v roku 2024 sa bude uchádzať o znovuzvolenie. Podľa Bieleho domu je totiž veľmi nepravdepodobné, že výsledok volieb bude ohrozený.

08.12.2023 23:14
debata (99)
Hlasuje niekto v americkom Kongrese za víťazstvo Putina?
Video

„Nuž tak budú to dostihy s jedným esom, však?“ odpovedal hovorca Rady Bieleho domu pre národnú bezpečnosť John Kirby novinárom na palube prezidentského špeciálu Air Force One, keď sa ho opýtali na Putinovu snahu predĺžiť si desaťročia trvajúcu moc.

„To je všetko, čo k tomu poviem,“ uzavrel túto tému Kirby.

Vladimir Putin Čítajte viac Putin súhlasil, bude kandidovať za prezidenta, požiadal ho o to jeden z hostí. Voľby sa budú po prvý raz konať inak

Putin (71) vedie Rusko od prelomu storočí, zvíťazil v štvoro prezidentských voľbách a krátko slúžil ako premiér, a to v spoločenskom systéme, kde opozícia postupne prakticky prestala existovať.

Prezident USA Joe Biden (81), ktorého čaká na budúci rok namáhavá úloha zvíťaziť vo svojej vlastnej bitke o znovuzvolenie, tento týždeň povedal, že Putina treba zastaviť, lebo vodca Kremľa pokračuje v invázii na Ukrajinu.

Má Putin dvojníkov? Posúďte sami

Ukrajinská tajná služba tvrdí, že šéf Kremľa Vladimir Putin má minimálne troch dvojníkov. Pozrite si ruského prezidenta na fotografiách. Nájdete nejaké rozdiely?

Fotogaléria
Vladimir Putin na snímke z roku 2004 s...
Putin s vtedajším americkým prezidentom...
+7Putin s opernou divou Annou Netrebko v roku 2008.

Biden vyzýva americký Kongres, aby schválil novú vojenskú pomoc Kyjevu, pretože na konci roka sa minie. A varuje, že Putin sa na Ukrajine „nezastaví“ a môže zaútočiť na nejakú členskú krajinu Severoatlantickej aliancie (NATO).

99 debata chyba
Viac na túto tému: #Biely dom #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine