Izraelskí vojaci na hraničnom priechode zastrelili dievčatko, reagovali vraj na útok autom

Na hraničnom priechode z východného Jeruzalema na okupovaný Západný breh Jordánu sa vodič auta pokúsil prejsť izraelskú vojačku.

07.01.2024 20:03
debata (33)

Jej kolegovia na vozidlo strieľali a postrelili oboch jeho pasažierov. Nešťastnou náhodou ale zastrelili trojročné palestínske dievčatko, ktoré cestovalo v inom vozidle, uviedla agentúra AP.

„Pri streľbe na teroristov bolo zasiahnuté dievča, ktoré bolo v inom vozidle na prechode,“ informovala polícia. Okolnosti incidentu policajti vyšetrujú. Jedna vojačka bola ľahko zranená, o stave pasažierov z auta zdravotníci neinformovali.

Izrael Gaza útok novinári obete AFP Čítajte viac Pri Izraelských útokoch zomrelo v Gaze ďalších 113 Palestínčanov vrátane dvoch novinárov

Polícia zverejnila video, ktoré podľa nej zachytáva okamih, keď sa auto pokúsilo prejsť prechodom. Pohraničníci na ňom kontrolujú bielu dodávku a vo chvíli, keď ju nechávajú odísť, k miestu prichádza ďalšie biele auto, kľučkuje a prejde prechodom bezprostredne za dodávkou bez toho, aby zastavilo. Pohraničníci za autom bežia a strieľajú. Zabité dievča bolo podľa nich v dodávke, ktorá prešla prechodom ako prvá, píše server The Times od Israel (ToI).

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Palestína #západný breh Jordánu