Stretnutie s Putinom má podmienky: Nemôžete sa pýtať nepohodlné otázky

Americkí analytici sa domnievajú, že rodiny padlých ruských vojakov, ktoré sa stretli s ruským vodcom Vladimirom Putinom počas pravoslávnych Vianoc, vybrali špeciálne ako ľudí s menšou pravdepodobnosťou „hovoriť alebo pýtať sa nepohodlné veci“. Referuje o tom web news.sky.com.

08.01.2024 14:53
putler Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin sa v rezidencii Novo-Ogaryovo pri Moskve stretol v sobotu 6. januára 2024 s rodinami vojakov, ktorí zahynuli počas „špeciálnej vojenskej operácie“ na Ukrajine.
debata (33)
Dvojník Putina sa opýtal Putina, či má dvojníkov
Video
Počas tlačovej konferencie a televíznej priamej linky s občanmi sa na obrazovke objavili dvaja Putinovia. Ten mimo štúdia vytvorený pomocou deepfake technológie sa predstavil ako študent z Petrohradu a opýtal sa šéfa Kremľa, či má dvojníkov.

Putin sa v sobotu stretol s rodinnými príslušníkmi a opakovane hovoril o podpore Moskvy pre rodiny padlých vojakov. Inštitút pre štúdium vojny (ISW) v komentári k stretnutiu uviedol, že ruský vodca „pravdepodobne využíva tieto opakujúce sa medializované stretnutia ako súčasť svojej predvolebnej kampane“. Ruskí vojaci a ich rodinní príslušníci tvoria slušnú časť populácie a ich verejná podpora Putina je životne dôležitá, podotkol ISW.

Ruskí vojaci / Armáda / Čítajte aj Manželky mobilizovaných Rusov ostro kritizujú Putina. Spustili petíciu za ich návrat

„Zdá sa, že Kremeľ si starostlivo vybral rodiny, ktoré sa zúčastnili na stretnutí s Putinom, aby sa minimalizovalo riziko, že by mohli povedať alebo sa opýtať nepohodlné veci,“ pokračoval ISW. Takto sa podľa analytikov Kremeľ snažil vykresliť ako „citlivý“ k nedávnym verejným sťažnostiam rodinných príslušníkov ruských vojakov, pričom pokračuje vo svojom úsilí cenzurovať tieto sťažnosti vo verejnej sfére.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine, Rusi, protest, mobilizácia, poriadková polícia Čítajte aj Kremeľ umlčuje protesty žien vojakov, vyzývajú na návrat mužov. Ohrozujú Putinovu kampaň
33 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Rusko #Kremeľ #Vladimir Putin #ruský prezident