Pasažieri letu, ktorému odpadlo okno, zažalovali Boeing. Žiadajú odškodné

Šesť pasažierov letu 1282 spoločnosti Alaska Airlines zažalovalo vo štvrtok spoločnosť Boeing. Ide o incident z minulého týždňa, keď sa 5. januára na lietadle uvoľnil panel a lietadlo muselo núdzovo pristáť. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry DPA.

12.01.2024 11:21
USA Portland dvere lietadlo Boeing nález... Foto:
Odtrhnuté dvere lietadla Boeing 737 MAX 9 našli v záhrade 8. januára 2024 v Portlande.
debata

Šesť pasažierov a člen rodiny jedného z nich podali skupinovú žalobu vo štvrtok na súde okresu King County v meste Seattle. Za zranenia, ktoré pri incidente utrpeli, požadujú odškodnenie. Letecká spoločnosť nie je menovaná ako žalovaná strana.

„Aj keď je každý rád, že nehoda s odpadnutým panelom nastala, keď ešte posádka dokázala zvládnuť bezpečné pristátie lietadla na letisku, táto nočná mora spôsobuje ekonomické, fyzické a pretrvávajúce emocionálne následky, ktoré pochopiteľne našich klientov hlboko postihli. A je to ďalší rušivý bod v problémovej sérii lietadiel 737-MAX,“ napísal vo štvrtok vo vyhlásení advokát Daniel Laurence z právnickej firmy Stritmatter Kessler Koehler Moore, ktorá pasažierov zastupuje.

mobil z lietadla boeing 737 max Čítajte viac Mobil, ktorý vypadol z poškodeného boeingu, vydržal pád z takmer 5000 metrov

Na Boeingu 737 MAX 9 sa počas letu uvoľnil bočný panel na mieste núdzových dverí, bezpečne sa však dokázal vrátiť na Medzinárodné letisko v Portlande. Niekoľkým pasažierom ošetrili zranenia, ktoré neboli život ohrozujúce.

Americká Federálna letecká správa (FAA) tento model lietadla v sobotu uzemnila až do prešetrenia príčin nehody.

USA Portland dvere lietadlo Boeing nález vyšetrovanie Čítajte viac Šéf Boeingu: Prípad Alaska Airlines bola "naša chyba". Sľúbil transparentnosť

Boeing sa vo štvrtok odmietol k žalobe vyjadriť. Výkonný riaditeľ spoločnosti Boeing Dave Calhoun prevzal v utorok zodpovednosť a povedal, že uvoľnenie panelu bol dôsledok „chyby“, ktorú urobil Boeing.

Navrhovaná skupinová žaloba sa týka 171 pasažierov letu, ich manželov či manželiek a registrovaných partnerov v domácnosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #žaloba #letecká doprava #boeing 737 MAX