Za krádež tisícov kartičiek s pokémonmi ide trojica mužov do väzenia

Za krádež tisícok kartičiek s pokémonmi poslal súd vo Francúzsku troch mužov do väzenia, jedného z nich na dva roky nepodmienečne. Trojica posilnená alkoholom vlani v polovici marca vnikla do bytu muža, ktorý zbiera kartičky s postavičkami z videohier, zbila ho a zberateľské karty odniesla vo vreciach na odpad, píše agentúra AFP.

02.02.2024 08:55
debata

Zberateľských kariet ale bolo cez 100 000 a zlodeji ich odnášali v takmer 20 vreciach. Papierové karty boli také ťažké, že sa niektoré vrecia pretrhli a pokémoni sa vysypali na ulici. Pretože zlodeji pri čine nemali rukavice, polícia ich za pomoci odtlačkov prstov z nájdených kariet vypátrala a zadržala.

Okradnutý muž svoju zbierku budovanú desať rokov ohodnotil na 100 000 eur. „Všetko, čo som v živote zarobil, som investoval do zbierky. Vášniví zberatelia s kolekciou, ako je tá má, by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky,“ povedal o svojej pýche olúpený muž, ktorý po krádeži navštevuje psychológa.

pokémon Čítajte viac Pokémoni ešte „fičia“? Číňan pašoval na Slovensko falošné kartičky, hrozí mu mastná pokuta

Dvadsaťjedenročný muž, ktorý olúpeného držal na zemi a tĺkol ho, aby z neho dostal informácie o zbierke, dostal na súde v Rennes dvojročný nepodmienečný trest. Druhý páchateľ, tridsaťdvaročný Albánec, si rok odpyká za mrežami a ďalší rok strávi v podmienke za naloženie kradnutých kariet do prenajatého auta. Tretí páchateľ, ktorý časť lupu vyzdvihol v garáži, dostal osemmesačnú podmienku. Väčšinu odcudzených kariet sa polícii dodnes nepodarilo dohľadať.

debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #Francúzsko #Pokémon